Συγκροτήθηκε η προσωρινή συντονιστική επιτροπή ΜΕΤΑ Κεφαλονιάς

Πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 12 Μάρτη στο Αργοστόλι , μετά από κάλεσμα , η συγκρότηση της προσωρινής συντονιστικής επιτροπής του ΜΕΤΑ Κεφαλονιάς η οποία θα συντονίσει την παρέμβαση του παράταξης στο νομό και στα σωματεία της περιοχής.

Οι ελπίδες που δημιουργήθηκαν, τόσο στους εργαζομένους και στα φτωχά λαϊκά στρώματα της χώρας μας όσο και στους άλλους εργαζομένους και στους λαούς της Ευρώπης, και ιδιαίτερα των χωρών του Νότου, πρέπει να αξιοποιηθούν για την ενεργή παρέμβασή τους σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, για να σταματήσει η λιτότητα και οι πολιτικές της συρρίκνωσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των λαών, για ένα καλύτερο αύριο. Προς αυτή την κατεύθυνση, πρέπει να κινηθεί το ελληνικό και το ευρωπαϊκό συνδικαλιστικό κίνημα.
Οι πρώτες δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης, όπως η άρση της επιστράτευσης απεργών, το σταμάτημα και η ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης του δημοσίου πλούτου, η επαναπρόσληψη των απολυμένων και όλων όσοι έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και η επαναφορά των ΣΣΕ και του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κατώτερου μισθού στα 751€, η αντιμετώπιση της ανεργίας και της ανθρωπιστικής κρίσης, το σταμάτημα των μειώσεων στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και των νέων αυξήσεων των ορίων συνταξιοδότησης, ήταν και είναι βασικά αιτήματα των εργαζομένων της προηγούμενης περιόδου.
Η υλοποίηση των παραπάνω δεσμεύσεων και εξαγγελιών θα ενισχύσει την αυτοπεποίθηση των εργαζομένων για να συνεχίσουν να παλεύουν για την πλήρη ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας, των απολύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων και θα ανατροφοδοτήσει ξανά τις αξίες της αλληλεγγύης και του αγώνα, ενάντια στην ιδιώτευση, την ανάθεση, την αποστράτευση  και την ηττοπάθεια για να διεκδικήσουν πιο βαθιές αλλαγές και ανατροπές, υπέρ των δυνάμεων της εργασίας.

Αυτό που τονίστηκε στις παρεμβάσεις είναι η αναγκαιότητα της ύπαρξης και της δράσης του ΜΕΤΑ στην προσπάθεια της πολιτικής ανασυγκρότησης και της μετατροπής του συνδικαλιστικού κινήματος σε ένα κίνημα που να δίνει και να κερδίζει μάχες. Επισημάνθηκε, επίσης, ότι το ΜΕΤΑ είναι μια αναγκαιότητα που έρχεται να καλύψει το κενό που έχουν δημιουργήσει στο κίνημα οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, είναι μια αναγκαιότητα της κοινωνίας που στενάζει κάτω από την πιο βάρβαρη επίθεση όλων των εποχών.

Αργοστόλι 13/03 / 2015
ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΤΑ ΠΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις