Οργανωτικά μέτρα για τη συμμετοχή των μαθητών στην κινητοποίηση της 23ης Μάρτη στην Αθήνα

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς τα μαθητικά συμβούλια:
Ενόψει της κινητοποίησης που προετοιμάζουμε για την Αθήνα στις 23 Μάρτη, από κοινού με την Ένωση Γονέων, το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ αποφάσισε τα παρακάτω οργανωτικά μέτρα, προκειμένου να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα και να διευκολυνθεί η μετακίνηση:
1. Κάθε 15μελές να συγκροτήσει άμεσα τον κατάλογο των μαθητών που θα αντιπροσωπεύσουν το σχολείο στην Αθήνα, με τα τηλέφωνα των ιδίων και των κηδεμόνων τους. Εννοείται ότι εάν υπάρχουν ανήλικοι θα σημειώνεται ο ενήλικας (κηδεμόνας, γονιός, συγγενής) που συνοδεύει. Δε μπορεί να υπάρχει μετακίνηση ανηλίκων χωρίς τέτοια συνοδεία, πόσο μάλλον που η διαμονή θα είναι ατομική ευθύνη.
2. Τις λίστες αυτές θέλουμε να τις έχουμε στα χέρια μας μέχρι την Τετάρτη, ώστε να κοπούν τα εισιτήρια για τη δωρεάν μετακίνηση ομαδικά.
3. Το λεωφορείο (και από ότι φαίνεται και δεύτερο λεωφορείο) για Αθήνα θα αναχωρήσει από το ΚΤΕΛ Αργοστολίου στις 2.30 το μεσημέρι της Κυριακής και θα τερματίσει στο σταθμό του Κηφισού. Η μετακίνηση προς το μέρος που θα μείνει ο καθένας πρέπει να έχει ρυθμιστεί με ατομική ευθύνη.
4. Εννοείται ότι θα παρθούν παρουσίες στις 10 το πρωί μπροστά στο Υπουργείο Παιδείας, ώστε να δώσουμε στα σχολεία το ποιοι μαθητές ήταν εκεί και να ζητήσουμε γι αυτούς και μόνο διευκόλυνση στις απουσίες. Τονίζουμε ότι το γεγονός πως διατυπώνουμε το αίτημα αυτό, δε σημαίνει πως θα γίνει και αποδεκτό από τους Διευθυντές και τους Συλλόγους Διδασκόντων.
5. Την Πέμπτη 19 Μόρτη 6 το απόγευμα θα βρεθούμε στην οργανωτική σύσκεψη στο 2ο Λύκειο Αργοστολίου. Δεν πρέπει να υπάρχει 15μελές που δεν θα αντιπροσωπευθεί και καλό θα είναι να παραστούν και οι άλλοι μαθητές που θα μεταβούν στην Αθήνα, ώστε να ακούσουν τα μέτρα για τη μετακίνηση και για την ώρα της κινητοποίησης.
6. Το τι κάνουμε την ώρα της κινητοποίησης θα το καταρτίσουμε από κοινού και θα το τηρήσουμε αυστηρά.
Έχουμε εμπιστοσύνη ότι η νέα γενιά του Νομού μπορεί να ανταποκριθεί στην ευθύνη για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των σεισμοπλήκτων.

Αργοστόλι 17/03/2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Φαρακλός Βαγγέλης

Την Τετάρτη η συγκέντρωση της ΕΛΜΕ-ΚΙ για τα σχολεία της Παλικής

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ προσκαλεί το τοπικό ΤΕΕ, καθώς και τους διευθυντές σχολείων, τους συλλόγους διδασκόντων, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και τα μαθητικά συμβούλια της Παλικής να δώσουν το «παρών» στην εκδήλωση – συζήτηση που διοργανώνει

την Τετάρτη 18 Μάρτη

και ώρα 6 το απόγευμα

στο ΤΕΙ Ληξουρίου

με θέμα:

«Η πορεία αποκατάστασης των σχολείων

και η ανάγκη για αντισεισμική θωράκιση και νέες σχολικές υποδομές στην Παλική».

Καλούμε επίσης το Δήμο Κεφαλονιάς, την Περιφέρεια Ιονίων, τον ΟΣΚ να παραβρεθούν και να τοποθετηθούν για τα μείζονα προβλήματα που παρουσιάζονται στα σχολεία της περιοχής. Η ΕΛΜΕ-ΚΙ υπενθυμίζει ότι υπάρχει προγραμματισμένη κινητοποίηση για την Αθήνα στις 23 Μάρτη και ώρα 10 πμ στο Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να διεκδικηθούν λύσεις για το σεισμόπληκτο λαό και τη νεολαία των νησιών μας.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις