Μεγάλη επιτυχία είχε η διοργάνωση της 1η Ημερίδας για την Ενέργεια

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα η πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική 1η Ημερίδα για την Ενέργεια στην Κεφαλονιά και συγκεκριμένα στην αίθουσα Κώστας Ευαγγελάτος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Η προσέλευση ήταν αρκετά μεγάλη με κύριο θέμα της ημερίδας να είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και η πράσινη δόμηση των κτιρίων έτσι ώστε να είναι πιο φιλικά στο περιβάλλον και ο ιδιοκτήτης να απολαμβάνει άνεση και οικονομία.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν και πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πράσινης ενέργειας όπως η NanoPhos Α.Ε. και η Enerfil, όπου είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα καινοτόμα προϊόντα τους στο κοινό, που κατά πλειοψηφία ήταν εξειδικευμένο, με τους περισσότερους να είναι μηχανικοί, με το ΤΕΕ να αποτελεί έναν από τους βασικούς διοργανωτές της ημερίδας και τον Πρόεδρο Σταύρο Τραυλό να υπογραμμίζει στον χαιρετισμό του: “Αν υπάρχει κάποιος που να έχει λίγα χρήματα σήμερα η μοναδική επένδυση που πρέπει να κάνει είναι να κάνει εξοικονόμηση ενέργειας στο κτίριό του. Είναι τα μόνα λεφτά που είναι σίγουρο ότι θα πάρει πίσω”.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν εκπρόσωποι και από το ΚΑΠΕ, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, το οποίο έχει το ρόλο του συμβούλου του Κράτους σε θέματα διαχείρισης ανανεώσιμων πηγών.

Η Περιφέρεια έδωσε και αυτή δυναμικό παρών με τον Αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα να τονίζει τη σπουδαιότητα που έχει για την χώρα μας και την ζωή μας η εξοικονόμηση ενέργειας και οι κινήσεις που έχουν γίνει από τη μεριά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων προς την κατεύθυνση αυτή, με μελέτη που ετοιμάζει για την τοποθέτηση αυτόνομων φωτιστικών σωμάτων στο Κάστρο της Σάμης και της Άσσου, που θα παίρνουν ενέργεια από τον ήλιο με την βοήθεια φωτοβολταϊκών.

Στην ημερίδα για την ενέργεια παραβρέθηκε ο νέος Προϊστάμενος του τμήματος Ψηφιακών Μέσων και  Επικοινωνίας Γιώργος Ηλιάδης με το ΤΕΙ πάντα να στέκεται αρωγός στις καινοτόμες ιδέες και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς-Ιθάκης Γεράσιμος Τιμοθεάτος καθώς η εξοικονόμηση ενέργειας στο χώρο των Ξενοδοχειακών Μονάδων αποτελεί ίσως τη μοναδική ουσιαστική λύση στην μείωση του κόστους λειτουργίας.

Ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Κώστας Πρέντζας εκπροσώπησε τον Εμπορικό Σύλλογο Η Κράνη και αποτέλεσε όπως χαρακτηριστικά είπαν οι συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, την ψυχή της Ημερίδας ενώ στην ομιλία του αναφέρθηκε στο νέο καθεστώς που ισχύει για τα φωτοβολταϊκά συστήματα. Ο κ. Πρέντζας σε δηλώσεις που έκανε ανέφερε μεταξύ άλλων: “Το περιβάλλον δεν αντέχει αν συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς ανάπτυξης. Για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε το μέγεθος των προβλημάτων που δημιουργούνται καλό είναι να έχουμε και γνώση”.

nano

xairetismoi

1-DSC05384 1-DSC05385 1-DSC05386 1-DSC05390 1-DSC05392 1-DSC05393 1-DSC05397 1-DSC05398 1-DSC05399 1-DSC05400 1-DSC05402 1-DSC05403 1-DSC05405 1-DSC05406 1-DSC05408 1-DSC05409 1-DSC05410 1-DSC05411 1-DSC05412 1-DSC05415

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις