Κατάινεν: Θέλουμε πράξεις από την Ελλάδα και όχι υποσχέσεις

«Θέλουμε δράση, πράξεις, όχι απλώς υποσχέσεις. Μετά το Εurogroup θα δει πώς μπορούν να γίνουν οι εκταμιεύσεις».

Αυτό δηλώνει στην εφημερίδα «RealNews» ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γίρκι Κατάινεν και τονίζει πως: «Οι συνομιλίες ξεκίνησαν για να δημιουργηθεί μια αξιόπιστη ατζέντα μεταρρυθμίσεων, την οποία θα ορίσει η ελληνική κυβέρνηση και θα αποδεχθούν οι άλλοι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι. Και μετά, θέλουμε να δούμε την εφαρμογή. Τότε και μόνο μπορεί η βοήθεια να συνεχιστεί».

Ο κ. Κατάινεν αναφέρει πως «μέχρι τον φετινό χειμώνα τα πράγματα πήγαιναν καλύτερα. Η χώρα είχε πρωτογενές πλεόνασμα 1,5%, όλοι μιλούσαν για την ανάγκη μιας προληπτικής πιστωτικής γραμμής. Η Ελλάδα θα έβγαινε από το πρόγραμμα, απλώς με μια ασφαλιστική δικλείδα… Δεν θα έλεγα ότι είμαστε πάλι στην αρχή. Η νέα κυβέρνηση, όμως, πρέπει να κάνει πάρα πολλά για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη… Φαντάζομαι πως μπορούν να αλλάξουν ξανά τα δεδομένα, όμως αυτό σημαίνει ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να λάβει αποφασιστικά μέτρα για να ανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές».

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις