5 Δεκεμβρίου 2020, Σάββατο

Πανιόνια κινητοποίηση για την υγεία στα Ιόνια

Το πρόσφατο περιστατικό διακομιδής νεογνού στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων καταδεικνύει με τα μελανότερα χρώματα την τραγική κατάσταση της δημόσιας υγείας στο νομό που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια με ευθύνη των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Η πλήρης αποδυνάμωση του νοσοκομείου και κατ’ επέκταση και της παιδιατρικής κλινικής, όπως έχει καταγγελθεί και από την ΕΓΕΣΥΚ, οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς και βάζει σε καθημερινό κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών.
Στην Κέρκυρα και στα υπόλοιπα νησιά της περιφέρειας που οι μετανάστες υγείας συνεχώς αυξάνονται και οι χρηματοδοτήσεις των νοσοκομείων έχουν μειωθεί δραματικά, το θέμα της υγείας πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά και με σοβαρότητα από όλους τους φορείς προκειμένου να δρομολογηθούν άμεσες λύσεις.
Για το πρόσφατο περιστατικό μπροστά στον κίνδυνο για τη ζωή του νεογνού, ο περιφερειάρχης ευρισκόμενος στο εξωτερικό και σε επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό υγείας Α. Ξανθό, επεδίωξε αεροδιακομιδή σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια.

Μόνο, όμως, η επαρκής θεσμική λειτουργία των υπηρεσιών δημόσιας υγείας αποτελεί φερέγγυα λύση, ιδιαίτερα όταν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Για αυτό και απαιτείται άμεση αναστροφή των μνημονιακών πολιτικών που στην κυριολεξία κατέστρεψαν το χώρο της υγείας.
Στο πλαίσιο αυτό η περιφέρεια Ιονίων Νήσων με ομόφωνη απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου και σε συνεργασία με τους φορείς των Ιονίων Νήσων θα προβεί άμεσα σε Πανιόνια κινητοποίηση για τη διάσωση και βελτίωση του δημόσιου συστήματος υγείας στην περιφέρεια μας.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις