4 Δεκεμβρίου 2020, Παρασκευή

Απλήρωτες οι υπερωρίες των σχολικών δραστηριοτήτων!!! Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει ότι η νέα συγκυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) συνεχίζει την πολιτική της άμισθης «με το στανιό» εργασίας για τους εκπαιδευτικούς που ακολουθούσε η προηγούμενη (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ). Συγκεκριμένα αυτό διαπιστώνεται σε έγγραφο της Διεύθυνσης Σπουδών Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας του Υπουργείου Παιδείας που υπογράφηκε στις 9/1/2014 και κοινοποιήθηκε στις 3/2/2015 στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Βάσει αυτού οι συνάδελφοι, οι οποίοι υλοποιούν σήμερα υπερωριακά προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων, δεν θα πληρωθούν τις υπερωρίες τους, διότι δεν έχει προβλεφτεί πίστωση στον τακτικό προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2014 – 2015 του Υπουργείου ούτε και στον αντίστοιχο του 2015. Μάλιστα, οι συνάδελφοι ενημερώνονται εκ των υστέρων ότι θα έπρεπε πριν την ανάθεση των υπερωριών να γνωρίζουν οικονομικά περιθώρια των προϋπολογισμών ώστε να κινούνται εντός τους!!!
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί απαράδεκτο οι όποιες αποφάσεις και αναθέσεις των συλλόγων να κριτικάρονται από το Υπουργείο και οι Σύλλογοι να εγκαλούνται εάν, ουσιαστικά, δεν έχουν οικονομοτεχνικές μελέτες για να «τρέξουν» τις συνηθισμένες σχολικές δραστηριότητες. Η δήθεν εθελοντική εργασία διευρύνεται με τεχνοκρατικά και γραφειοκρατικά προσχήματα.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αποκαταστήσει την αδικία και να καλύψει οικονομικά τους συναδέλφους που δουλεύουν υπερωριακά σε προγράμματα και σχολικές δραστηριότητες. Να κόψει (κι όχι να «παγώσει) τις αμοιβές των εκατομμυρίων για την αξιολόγηση της ΕΕ και του ΟΟΣΣΑ από τους ιδιώτες και τα μεγαλοστελέχη της εκπαίδευσης και να καταβάλει τα οφειλόμενα στους εκπαιδευτικούς άμεσα και χωρίς προσκόμματα.
Αργοστόλι 13/03/2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Φαρακλός Βαγγέλης

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις