4 Δεκεμβρίου 2020, Παρασκευή

Συνένετυξη τύπου έδωσε ο Διονύσης Λυκούδης στον Σάκη Βούτο

Συνέντευξη στον Σάκη Βούτο και στον ΙΟΝΙΑΝ ΓΚΑΛΑΞΙ παραχώρησε σήμερα ο Αντιδήμαρχος Έργων Διονύσης Λυκούδης.

Για μία ακόμη φορά επανέλαβε ότι είναι ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης να ολοκληρώσει το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της Παλικής. Ο Δήμος, τόνισε, δεν έχει καμία ευθύνη πάνω στα έργα που εκτελούνται, αυτά είναι ευθύνη του ΥΠΟΜΕΔΙ. Ο Δήμος το μόνο που έκανε ήταν να πιέσει την προηγούμενη κυβέρνηση να προχωρήσουν σε πολιτική συμφωνία για τα έργα και να τα παρακολουθεί επικουρικά. Αυτή τη στιγμή, επεσήμανε, βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού και λυπάται για αυτή την δύσκολη κατάσταση.

Επανέλαβε την πρότασή του για συγκρότηση ενιαίου μετώπου διεκδίκησης των συμφωνηθέντων για το νησί μας, μαζί με την Βουλευτή και τον Περιφερειάρχη και οριοθέτησε τα κονδύλια που πρέπει να έρθουν στο νησί μας σε 42.500.000 ευρώ. Εξέφρασε όμως και πάλι τις επιφυλάξεις του καθώς ακόμη δεν έχει πάρει αρμοδιότητες σύμφωνα με το νόμο, ο νέος Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ.

Υπογράμμισε ότι παρόλη αυτή την δύσκολη κατάσταση υπάρχουν έργα του Δήμου που εκτελούνται και ολοκληρώνονται, όπως η Αποχέτευση Σκάλας, η Αποχέτευση Πόρου, η Πεζοδρόμηση Σκάλας κ.α.

Σε ότι αφορά στον τουρισμό τόνισε ότι ευθύνη του Δήμου είναι να κάνει την Κεφαλονιά σημείο αναφοράς στο παγκόσμιο τουριστικό γίγνεσθαι και αυτό το έχει καταφέρει με πρεσβευτή τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Β. Κεκάτο, να έχει ένα νησί καθαρό και αυτό το έχει πετύχει. Σε ότι αφορά στις παραλίες αναμένεται η ΚΥΑ του Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να δημοπρατηθούν και αυτό θα γίνει έγκαιρα.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις