5 Δεκεμβρίου 2020, Σάββατο

Σάλος με την αντικατάσταση του Βαρουφάκη από τον Δραγασάκη – Τι λέει η κυβέρνηση για τις διαπραγματεύσεις

Σάλο στην Αθήνα προκάλεσε η είδηση που μετέδωσε ο Guardian, ότι ο ΥΠΟΙΚ της Ιρλανδίας, κ. Νούναν προσερχόμενος στο Eurogroup δήλωσε πως επικεφαλής των διαπραγματεύσεων από την ελληνική πλευρά θα είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, αντί του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Η είδηση αυτή προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο αναστάτωση με την αντιπροεδρία της κυβέρνησης να διαψεύδει κάτι τέτοιο.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο κ. Νούναν προσερχόμενος στο Eurogroup και αναφερόμενος στις τεχνικές συζητήσεις που θα διεξαχθούν το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο της εξειδίκευσης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που έχει παρουσιάσει η Ελλάδα, δήλωσε: «Σήμερα το πρωί επρόκειτο να υπάρξει συνάντηση των θεσμών με τις ελληνικές Αρχές και η Ελλάδα αποφάσισε ότι στο επίκεντρο της ομάδας που θα έχει ευθύνη για τις συζητήσεις θα βρίσκεται το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης».

Εξάλλου, ο κ. Νούναν είπε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος και τόνισε ότι προκειμένου η Ελλάδα να εξασφαλίσει μέρος της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ πρέπει να εφαρμόσει τμήμα των δεσμεύσεων της. Ανέφερε ακόμη ότι θέμα του Eurogroup δεν είναι η επεξεργασία τεχνικών λεπτομερειών, αλλά οι πολιτικές κατευθύνσεις που πρέπει να δοθούν.

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα και δηλώσεις ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης επισημαίνει τα εξής:

Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση.

Την κυβέρνηση εκπροσωπεί στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

aftodioikisi.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις