5 Δεκεμβρίου 2020, Σάββατο

Σύλλογος Ζωόφιλων “Ντόρις”: “Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ”

Σήμερα το πρωί, ο Σύλλογος μας ,ο Ιππικός Συλλόγος Κεφαλλονιάς.(RA) και ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών (ΕΣΠΙ) ,ένωσαν τις δυνάμεις τους ,και με την συνδρομή των ανδρών των Α.Τ.Αργοστολίου και Α.Τ.Πόρου εκτελέσαμε την εισαγγελική διάταξη που εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κεφαλληνίας στηριζόμενη στην από 20/02/2015 καταγγελία μας για κακοποίηση ζώου και στην από 02/03/2015 πρόσθετου αιτήματος μας αφαίρεσης ζώου.

Η διάταξη αφορούσε την προσωρινή αφαίρεση των δύο εναπομεινάντων αλόγων του Ε.Δ. και την απόδοση τους στον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών (ΕΣΠΙ) με την ευθύνη να τα φροντίζουν καθ όλη τη διάρκεια της ως άνω αφαίρεσης, ενώ παράλληλα με την αυτή διάταξη ,απαγορεύει στον ανωτέρω ιδιοκτήτη την εκ νέου απόκτηση οποιουδήποτε ζώου συντροφιάς.

Η σημερινή επιχείρηση ήταν περιπετειώδης ,αφού ο ιδιοκτήτης τους πληροφορήθηκε ,άγνωστο με ποιο τρόπο, την σημερινή εκτέλεση της εισαγγελικής διάταξης ,και ενώ τα άλογα βρισκόταν στη περιοχή Τραπεζάκι ,φρόντισε ,μυστικά να τα μεταφέρει 25 χιλιόμετρα μακριά στην Σκάλα ,αρχικά σε μια εξαιρετικά απόκρημνη περιοχή και στην συνέχεια σε μια άλλη ιδιοκτησία όπου τελικά και τα εντοπίσαμε.

Όμως η συνεχιζόμενη και κατά εξακολούθηση παραβατική συμπεριφορά κακοποίησης και εγκατάλειψης των αλόγων από τον Ε.Δ. ,μας είχε υποψιασμένους ότι θα προσπαθούσε να κρύψει τα άλογα ,όπως και έγινε, και για αυτό είχαμε φροντίσει να τα παρακολουθούμε και να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες να χαθούν.

.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κεφαλληνίας ,που μας στήριξαν από την πρώτη στιγμή με αποφασιστικότητα και εφάρμοσαν στο ακέραιο τη εν ισχύ νομοθεσία

Τους άνδρες των Α.Τ.Αργοστολίου και Α.Τ.Πόρου που βρέθηκαν άμεσα δίπλα μας και επιτήρησαν την όλη προσπάθεια μας και μαζί να τους ζητήσουμε συγνώμη για την ταλαιπωρία που τους υποβάλαμε εξαιτίας των χιλιομετρικών αποστάσεων

Τον Ιππικό Συλλόγο Κεφαλλονιάς.(RA) και ιδιαίτερα τους κ.κ. Μινέτο Χρήστο ,πρόεδρο,και τους Μινέτο Σπύρο και Σπαθή Θανάση μέλη του.

Τον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών (ΕΣΠΙ) , που δέχθηκε να φιλοξενήσει τα άλογα στις εγκαταστάσεις του στο Κορωπί Αττικής,και τον κύριο Καρυώτη Αντώνη που ήρθε από την Αθήνα οδηγώντας όλη την νύχτα ,με το τρέιλερ μεταφοράς των ζώων

Το μέλος του Συλλόγου μας κον. Γεωργιλά Παύλο για την μέγιστη συνδρομή του στην υπόθεση και την φυσική του παρουσία και βοήθεια σήμερα.

Όλους τους συμπολίτες μας που συνέβαλαν για να καλυφθεί το οικονομικό κόστος της επιχείρησης μεταφοράς των αλόγων από το νησί μας στην Αττική,και μας εμψύχωσαν και μας βοήθησαν τα μέγιστα για να τεθεί με απόλυτη επιτυχία η προσπάθεια μας.

ΜΕ ΤΙΜΗ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μ.ΜΑΣΣΑΔΟ          Δ.ΚΑΠΠΑΤΟΣ
ΤΗΛ.6979072801       ΤΗΛ.6979131136

horse horse2 horse3 horse4 horse5 horse6

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις