4 Δεκεμβρίου 2020, Παρασκευή

Ε.Α.Σ. :Ευάλωτη στον Περονόσπορο η ντόπια Πατάτα

Ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός ενημερώνει ότι οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών από κοινού με την διάρκεια και την θερμοκρασία αλλά και τις προβλέψεις για παράταση του άστατου καιρού, δημιουργούν ευνοϊκότερο περιβάλλον για την προσβολή της ντόπιας πατατοσποράς από περονόσπορο και η ανάγκη προστασίας κρίνεται απαραίτητη.

Η προστασία της νεαρής αναπτυσσόμενης βλάστησης και ο καλός ψεκασμός είναι σημαντικοί παράγοντες, ώστε να μην εγκατασταθεί η ασθένεια στο χωράφι.

Τονίζεται ότι η καταπολέμηση του περονόσπορου της πατάτας είναι προληπτική, γι’ αυτό και πρέπει να είναι συνεχής και πάντα σε συνάρτηση με τους παράγοντες που ευνοούν την εμφάνιση του.

Τέλος, μετά από πρόσφατα αιτήματα Κεφαλλήνων και Θιακών παραγωγών οι οποίοι δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν έγκαιρα πατατόσπορο με ετικέτα πιστοποίησης και φυτοϋγειονομικό διαβατήριο, ανακοινώνεται ότι διατίθεται η νέα παραλαβή από τον Ε.Α.Σ. στο Αργοστόλι.

Από τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις