2 Δεκεμβρίου 2020, Τετάρτη

Δύο έργα υπεγράφησαν από τον Περιφερειάρχη σε Ζάκυνθο και Κέρκυρα

Υπεγράφησαν από τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτο:
-η έγκριση διάθεσης πίστωσης 1.814.600 για το έργο «Αποκατάσταση και ανάδειξη συγκροτήματος Αγ. Αικατερίνης» με τελικό δικαιούχο το δήμο Κέρκυρας. Φορέας υλοποίησης του έργου ορίστηκε η διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Κέρκυρας.
-η διάθεση πίστωσης 2.450.000 για το έργο «Προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού για τη μεταβατική περίοδο επεξεργασίας απορριμμάτων Ζακύνθου και προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού για την μεταβατική κατασκευή στεγάστρου αποθήκευση δεματοποιημένων ανακυκλώσεων υλικών στο ΚΔΑΥ Ζακύνθου». Τελικός δικαιούχος ορίζεται ο Δήμος Ζακύνθου.

Δίαυλος Λευκάδας

Στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης ενημέρωσης και προγραμματισμού των έργων συνεχίζονται ο επαφές και οι συναντήσεις του περιφερειάρχη Ιονίων νήσων σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της περιφέρειας, για τον έλεγχο της προόδου των έργων που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ 2007-2013.

Ο δεύτερος κύκλος επαφών συνεχίστηκε την Τρίτη στην Λευκάδα, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την προεδρεία του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτου και με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Λευκάδος Θ Χαλικιά, του εκτελεστικού γραμματέα Π. Ζησιμάτου, εκπροσώπων της διαχειριστικής αρχής και της γενικής διεύθυνσης αναπτυξιακού προγραμματισμού περιβάλλοντος και υποδομών της ΠΙΝ.

Αντικείμενο της συνάντηση ήταν η πρόοδος του έργου διαπλάτυνση του διαύλου Λευκάδος, προϋπολογισμού 24.171.000 ευρώ ενώ στη σύσκεψη παρευρέθηκε εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας και ο σύμβουλος εκτέλεσης του έργου.

Κατά τη συνάντηση αντιμετωπίστηκε το σύνολο των ζητημάτων που έχουν να κάνουν με το συγκεκριμένο έργο και συμφωνήθηκε να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2015, με ρυθμούς απορρόφησης που θα αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ το μήνα.

Επίσης πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη για τα έργα του ΕΣΠΑ 2007-2013 που εκτελεί ο δήμος Λευκάδας, παρουσία του δημάρχου της περιοχής Κ. Δρακονταειδή.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις