4 Δεκεμβρίου 2020, Παρασκευή

Παράθυρο από Βαρουφάκη να πληρώσουμε και φέτος ΕΝΦΙΑ!

Παράθυρο για να πληρώσουμε ΕΝΦΙΑ και το 2015 παρά τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα καταργηθεί αμέσως και θα αντικατασταθεί από Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, άφησε χθες ο Γ. Βαρουφάκης. Όπως είπε στη συνέντευξή του στο Star, θα καθυστερήσει η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και μέχρι τότε θα ισχύει.
Όπως δήλωσε η κατάργηση του φόρου ακινήτων ήταν ανάμεσα στα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, πως θα γίνουν άμεσα, κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων.
Όμως τώρα τόνισε ότι ναι μεν ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί, αλλά αυτό θα πάρει λίγο χρόνο, μερικούς μήνες και μέχρι τότε θα ισχύει ο, απαράδεκτος μεν –κατά δήλωσή του- φόρος.
Συγκεκριμένα είπε ο κ. Βαρουφάκης. «Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας απαράδεκτος φόρος. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αλλάξουμε τον ΕΝΦΙΑ επί το προοδευτικότερο, αλλά μπορεί να πάρει 2- 3 μήνες. Και έως ότου αλλάξει ένας νόμος, ισχύει ο προηγούμενος». Και κάλεσε τους πολίτες να επιδείξουν πατριωτικό καθήκον και να πληρώσουν τους φόρους τους.

xrimata

Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε επίσης ότι δεν πιστεύει στη φορολόγηση της περιουσίας και ότι πρέπει να αλλάξει και το σύστημα με τις αντικειμενικές αξίες. Το χαρακτήρισε απαράδεκτο και τριτοκοσμικό και ανέφερε ότι όταν αυτός θέλησε να αγοράσει σπίτι το 2000 στα Εξάρχεια δεν μπορούσε να καταλάβει την έννοια του όρου αντικειμενική αξία. Πάντως, παρέπεμψε σε όποιες αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες στον επόμενο προϋπολογισμό, δηλαδή στο 2016!.

http://www.imerisia.gr/

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις