5 Δεκεμβρίου 2020, Σάββατο

“Το Παλιόκαστρο” ταξίδεψε στην Λάρισα όπου συμμετείχε στο έθιμο των μπουλουκιών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάστρας το ”Παλιόκαστρο” ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Λάρισας ”Χορίμαβος” και ταξίδεψε με το χορευτικό του συγκρότημα στην πόλη της Λάρισας όπου συμμετείχε 21 και 22 Φεβρουαρίου 2015 στο πανάρχαιο έθιμο των μπουλουκιών που αναβίωσε για πρώτη φορά στην πόλη, στα πλαίσια των καρναβαλικών εκδηλώσεων που οργάνωσε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με τον ”Χορίμαβο” και την συμμετοχή συλλόγων της περιοχής.

   Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάστρας το ”Παλιόκαστρο” συμμετείχε στο μπουλούκι το οποίο με συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, χορεύοντας και τραγουδώντας ,περιόδευσε τις κεντρικές οδούς της Λάρισας ,καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία για την τέλεση του παραδοσιακού δρώμενου ” Αποκριάτικος Γάμος”.  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάστρας το ”Παλιόκαστρο” προς τιμήν του ζευγαριού χόρεψε καντρίλιες (με την επιμέλεια του χοροδιδάσκαλου κου Γεράσιμου Παντελειού) , αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα απ’ το πλήθος που είχε κατακλείσει την πλατεία.

Στην εκδήλωση φιλοξενίας που παράθεσε ο ”Χορίμαβος” στο πολιτιστικό του κέντρο ,ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάστρας το ”Παλιόκαστρο” παρουσίασε χορούς της Κεφαλονιάς και των Επτανήσων .Παράλληλα έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάστρας το ”Παλιόκαστρο” ευχαριστεί τον Πολιτιστικό Σύλλογο ”Χορίαμβο” Λάρισας και ιδιαίτερατον πρόεδρό του κο Σαμαρίνα Νίκο, για την όμορφη φιλοξενία και υποδοχή.

palio palio2 palio4 Larisa Apokria Paradosiaki palio6 palio7 plalio3

larisini-apokria-31-2 larisini-apokria-33-2 XARTHS DIADROMIS

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις