Προγραμματισμός δράσης ΕΛΜΕ-ΚΙ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

Προγραμματισμός δράσης ΕΛΜΕ-ΚΙ

Πέμπτη 26/2 στις 11 το πρωί ΔΔΕ Κεφαλονιάς και 12.30 στην Περιφέρεια.

Πέμπτη 5/3 στις 11.30 το πρωί νέο συγκρότημα στο «Φαραώ»

Απαντάμε στις διαθεσιμότητες και απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων των ΕΠΑΛ. Απαιτούμε από τη ΔΔΕ Κεφαλονιάς να εισηγηθεί σε Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, Δημοτικό Συμβούλιο και Υπουργείο την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων αυτών. Έχει μεγάλη πολιτική σημασία η ΔΔΕ να αποσύρει την πρόταση για «καμία μεταβολή των σχολικών μονάδων» και να εισηγηθεί – στηρίξει στα παραπάνω όργανα τη θέση της ΕΛΜΕ που βάσει των σύγχρονων αναγκών για το Νομό διεκδικεί τη δημιουργία μιας σειράς σχολείων (πχ ειδικό Γυμνάσιο, μετατροπή Λυκειακών Τάξεων σε Λύκεια, νέο Δημοτικό στη Λακήθρα κλπ) αλλά και την επαναλειτουργία των καταργημένων τομέων των ΕΠΑΛ. Η διαδικασία, όπως προβλέπει ο 1566/85, ολοκληρώνεται με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας μέσα στην άνοιξη.

Για τα παραπάνω και για όλα τα άμεσα προβλήματα των σχολείων πραγματοποιούμε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ, την Πέμπτη 26 Φλεβάρη και ώρα 11 το πρωί. Στις 12.30 το μεσημέρι της ίδιας μέρας συνεχίζουμε με παράσταση στην Αντιπεριφέρεια Κεφαλονιάς, αναδεικνύοντας το αίτημα για πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των μαθητών αλλά και τα αιτήματα για σύγχρονες ασφαλείς υποδομές και την αντιμετώπιση των προβλημάτων των αναπληρωτών και νέων συναδέλφων.

Τέλος, συντονιζόμαστε με γονείς – μαθητικά συμβούλια και πραγματοποιούμε κινητοποίηση στο νέο συγκρότημα του «Φαραώ» στο Αργοστόλι, την επόμενη Πέμπτη 5 Μαρτίου στις 11.30 το πρωί. Αναδεικνύουμε τα ζητήματα της ασφάλειας στις υποδομές και απαιτούμε νέα σχολεία με άμεση τροποποίηση των μελετών του ΟΣΚ, βάσει των σεισμικών δεδομένων του Νομού.

Αργοστόλι 25 Φλεβάρη 2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

 

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Βάρσος Δημήτρης

 

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις