Διονύσης Λυκούδης: Η Κεφαλονιά βρίσκεται σε ώρα μηδέν-Κραυγή αγωνίας για την πορεία των έργων

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε νωρίτερα σήμερα ο Αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Διονύσης Λυκούδης στο γραφείο του στο παλιό Δημαρχείο.

Ο κ. Λυκούδης μας προϊδέασε ξεκινώντας την αναφορά του για τα έργα λέγοντάς μας ότι έχει μόνο δυσάρεστα νέα να μας πει, σχετικά με τα έργα πνοής για το νησί, έργα τα οποία θα άλλαζαν την όψη της Κεφαλονιάς και θα έδιναν έναν διαφορετικό αέρα, έναν αέρα ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού, και αφορούν κατά ένα μεγάλο μέρος το πληγωμένο από τους σεισμούς Ληξούρι, και το λιμάνι του Αργοστολίου.

Όπως πληροφορηθήκαμε από τον ίδιο τον Αντιδήμαρχο, ο οποίος εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την πορεία των έργων, επεσήμανε το πόσο σημαντικό είναι να συσταθεί μία ομάδα δράσης με την συνδρομή της Βουλευτή, του Περιφερειάρχη, του Αντιπεριφερειάρχη και του Δήμου έτσι ώστε να μπορέσουν ενωμένοι να διεκδικήσουν όλα όσα είχε υποσχεθεί η προηγούμενη κυβέρνηση. Συγκεκριμένα οι χρηματοδοτήσεις που είχε δεσμευθεί ο τέως υπουργός Δημοσίων Έργων Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ότι θα έδινε για την αποκατάσταση των σεισμών στο Ληξούρι αλλά και για την ανάπλαση του Λιμένος Αργοστολίου, αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον αέρα, με το υπουργείο να οφείλει 42.250.000 ευρώ από τα οποία να έχει δώσει μόνο 350.000 ευρώ για την κατεδάφιση των εργατικών κατοικιών στο Ληξούρι, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στο 1.500.000.

Οι εργασίες στο λιμάνι του Ληξουρίου έχουν σταματήσει με τον εργολάβο να προφασίζεται σύμφωνα με τον κ. Λυκούδη ότι λόγω του ότι υπάρχουν επικίνδυνες νάρκες στο βυθό, δεν μπορεί να συνεχίσει το έργο το οποίο ήταν να παραδοθεί σε δύο μήνες. Κουβέντα δεν γίνεται βεβαία και για την ανάπλαση των κοινοχρήστων χώρων γύρω από την κεντρική πλατεία Ληξουρίου με την σεζόν να ανοίγει σε δύο μήνες με την εικόνα του κατεστραμμένου Ληξουρίου και γενικά της Παλικής απαράλλακτη εδώ και ένα χρόνο με το επαρχιακό οδικό δίκτυο να είναι ακόμα κατεστραμμένο και την παραλιακή ζώνη ένα τεράστιο εργοτάξιο.

Ούτε τα 10 εκατομμύρια για την ασφαλτόστρωση του επαρχιακού οδικού δικτύου έχουν εκταμιευτεί με ευθύνη της πολιτείας όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, ενώ για την ανάπλαση των κοινοχρήστων χώρων στο Ληξούρι που έχουν καταστραφεί, το υπουργείο δεν έχει απαντήσει ακόμα, με το ποσό να φτάνει τα 5.900.000 ευρώ.

Ο Διαγωνισμός για την ανάπτυξη και προέκταση του μπαστουνιού για τα κρουαζιερόπλοια ακυρώθηκε, η Β φάση του Γηροκομείου σταματάει με το έργο να έχει απ ενταχθεί από το ΕΣΠΑ. Ο κ. Λυκούδης παρομοίασε την πραγματικά ζοφερή κατάσταση για το νησί μας με μία χιονοστιβάδα που μας έχει πλακώσει. Στον αέρα παραμένει και η ανάπλαση της πόλης του Αργοστολίου καθώς δεν υπάρχει ομαλή χρηματοδότηση αυτή τη στιγμή και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι εφόσον ξεκινήσουν οι εργασίες θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν. Στην συνέντευξη το παρών έδωσαν  η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σοφία Γαρμπή και ειδικός σύμβουλος Δημήτρης Μεσσάρης.

Η συνέντευξη τύπου έκλεισε με τα έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν και αφορούν την πλατεία της Σάμης, την ανάπλαση της παραλίας του Λουρδά, την ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου, ενώ προχωράει και το έργο του εργοστασίου αφαλάτωσης νερού, έτσι ώστε σε λίγο καιρό οι Αργοστολιώτες να μπορούν να πίνουν καθαρό νερό, αλλά και η αναβάθμιση των δύο σπηλαίων Δρογκαράτης και Μελισσάνης. Όλα αυτά βέβαια δεν πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα καθώς σε λίγο καιρό έχουμεν καλοκαίρι, το ερώτημα όμως παραμένει αν κατά πόσο, όπως αναρωτήθηκε και ίδιος ο κ. Λυκούδης,  θα υπάρξει ομαλή χρηματοδότηση για να μπουν όλα στο σωστό δρόμο.

Ακούστε τι είπε στην συνέντευξη Τύπου ο Αναπληρωτής Δημάρχου Διονύσης Λυκούδης

ΔΙΟΝΥΣΗΣΛΥΚΟΥΔΗΣ

1-DSC04801 1-DSC04802 1-DSC04807

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις