ΕΛΜΕΚΙ: Πέμπτη 26 Φλεβάρη: Μέρα Πανελλαδικής Δράσης

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ: ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ – ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ – ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Περισσότερα από 500.000 παιδιά ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας στη χώρα μας.
Σχεδόν 25.000 παιδιά δεν έχουν εμβολιασθεί.
Χιλιάδες παιδιά στα σχολεία της χώρας αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της έλλειψης επαρκούς και σωστής διατροφής, είτε γιατί οι γονείς τους είναι άνεργοι, είτε γιατί το οικογενειακό εισόδημα δεν καλύπτει τις ανάγκες.
Μαθητές μας ζούνε σε σπίτια χωρίς ρεύμα, δεν έχουν ασφάλιση, έρχονται πεινασμένα στο σχολείο.
Εκατοντάδες μαθητές ανά την Ελλάδα κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά τους, αφού δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε το εισιτήριο για τη μετακίνησή τους από και προς το σχολείο.
Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ξοδεύει τεράστια κονδύλια για την προώθηση της αξιολόγησης (3,5 εκατ. ευρώ), των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Αποδεικνύεται ότι λεφτά υπάρχουν, αλλά όχι για τις ανάγκες των μαθητών μας. Αυτή είναι η Ε.Ε. και να πού πάνε τα περιβόητα κονδύλιά της!
Στον 21ο αιώνα είναι άμεση ανάγκη και σαφής δυνατότητα να σιτίζονται όλοι οι μαθητές στο σχολείο. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι μελέτη της ΑΣΟΕΕ καταγράφει την δυνατότητα αυτή, προσδιορίζοντας την και οικονομικοτεχνικά, λέγοντας ότι αν σιτιζόντουσαν όλοι οι μαθητές δημοτικού της χώρας για έναν ολόκληρο χρόνο η συνολική επιβάρυνση του ΑΕΠ θα ήταν 0,22%! Είναι λοιπόν ζήτημα άμεσης προτεραιότητας!
Η 26η Φλεβάρη, χαρακτηρίστηκε από την Ανώτατη Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) και άλλες μαζικές οργανώσεις γονιών και εκπαιδευτικών σαν μέρα Πανελλαδικής δράσης γονιών – εκπαιδευτικών-μαθητών
με κύρια αιτήματα:
Να δοθεί εδώ και τώρα ένα γεύμα για όλα τα παιδιά
Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους μαθητές με ευθύνη του κράτους
Δωρεάν μεταφορά των μαθητών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Η ΕΛΜΕ-ΚΙ, μέσα από τη Γενική της Συνέλευση την Τρίτη 24 Φλεβάρη και ώρα 7 μμ στο 2ο Λύκειο Αργοστολίου, θα προσδιορίσει τους τρόπους που θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα της ΑΣΓΜΕ.
Απέναντι σε κάθε βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική,
να αντιτάξουμε τον κοινό αγώνα,
μαζί με τους γονείς και τους μαθητές.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Αργοστόλι 22 Φλεβάρη 2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Βάρσος Δημήτρης

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις