5 Δεκεμβρίου 2020, Σάββατο

Γ. Κατρούγκαλος: «Θα φύγω αν δεν τηρηθούν οι “κόκκινες γραμμές”»

Ο αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, υποστήριξε, πως η Κυβέρνηση θα τηρήσεις όλες τις “κόκκινες γραμμές”, που “χάραξε”, προεκλογικά, λέγοντας, παράλληλα, πως σε αντίθετη περίπτωση «θα φύγει από την Κυβέρνηση», μιλώντας, σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ.

«Δεν τέλειωσαν οι “κόκκινες γραμμές” μας, επειδή υπογράφηκε αυτή η συμφωνία – εκεχειρία. Αν πέσουμε πάλι σε τοίχο, τότε ενδεχομένως θα έχουμε ρήξη μετά. Αν οι εταίροι μας επιμείνουν να πάρουμε πίσω τις δικές μας “κόκκινες γραμμές”, εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω και δεν θα υπάρξει συμφωνία τότε» τόνισε, χαρακτηριστικά, για να προσθέσει:

«Εγώ, προφανώς, δεν θα μείνω στη θέση μου, όσο αυτά που θεωρώ “κόκκινες γραμμές” δεν γίνουν σεβαστά. Αλλά δεν είναι προσωπικό θέμα. Η Κυβέρνηση πρόκειται να σεβαστεί τις “κόκκινες γραμμές” της».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο αναπληρωτής Υπουργός τόνισε, πως το “πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης” του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα εφαρμοσθεί σε ορίζοντα τετραετίας, ενώ για άλλη μία φορά επανέλαβε, πως όχι μόνο δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά αντίθετα θα γίνουν προσλήψεις, όπως είπε.

«Ο κ. Μητσοτάκης έκανε απολύσεις. Εγώ πρόκειται να ξαναπάρω πίσω αυτούς που απέλυσε ο κ. Μητσοτάκης. Δεν το προσωποποιώ, η προηγούμενη Κυβέρνηση» τόνισε.

«Αυτό που κερδίσαμε το τελευταίο διάστημα του τετραμήνου, είναι ένα διάστημα εκεχειρίας, δεν είναι οριστική λύση των προβλημάτων» είπε ο κ. Κατρούγλαλος, σχολιάζοντας τη συμφωνία για την Ελλάδα, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup.

epoli.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις