5 Δεκεμβρίου 2020, Σάββατο

Συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή

Συνεδρίαση πραγματοποίησε η Οικονομική Επιτροπή με πρόεδρο την Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Σοφία Γαρμπή στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Κέφαλος».

Θέμα εκτός Ημερήσιας Διάταξης τέθηκε το θέμα σχετικά με την απόρριψη από την αποκεντρωμένη διοίκηση του διαγωνισμού για την προμήθεια λαμπτήρων του Δήμου εξαιτίας της συμμετοχής του Δημοτικού Συμβούλου Γιάννη Λυκούδη στο διαγωνισμό που είναι και μέλος στην οικονομική επιτροπή.

Στο θέμα αυτό τοποθετήθηκε ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου και Σάμης κ. Διονύσης Λυκούδης όπου τόνισε ότι αυτό το θέμα είναι και ηθικό και νομικό.

Όσον αφορά το νομικό θέμα ο νομοθέτης έχει προβλέψει ότι για να εμπλακεί κάποιος ως πολιτικό πρόσωπο στη διαχείριση της Δημοτικής Αρχής δε πρέπει στην εταιρεία όπου μετέχει να κατέχει ποσοστό πάνω από 5%. Ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Λυκούδης πληρεί όλες τις προϋποθέσεις του νόμου και δε συμμετέχει σε καμία εταιρεία με ποσοστό που παραβιάζει τη νομοθεσία.

Ωστόσο όσον αφορά το ηθικό κομμάτι ο κ. Διονύσης Λυκούδης επεσήμανε ότι η κοινωνία της Κεφαλονιάς αποτελείται από πολλούς επαγγελματίες. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν εμπλακεί με ζητήματα που αφορούν το Δήμο. Επομένως δε γίνεται να αποκλειστεί αυτό το μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας ίσως το πιο ενεργό από τα πολιτικά δρώμενα. Κανένα δήθεν σκάνδαλο δε θα τους εμποδίσει σε αυτό και δε θα σταματήσουν σε κανέναν τις συναλλαγές με τον Δήμο τόνισε ο κ. Λυκούδης.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν όλα τα θέματα και πήραν αποφάσεις.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις