4 Δεκεμβρίου 2020, Παρασκευή

Συνάντηση με Χ. Σπίρτζη για την δρομολόγηση δράσεων αποκατάστασης από τους σεισμούς

Μετά την ανακίνηση του θέματος από τη Βουλευτή του νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων στο Υπουργείο Οικονομίας, Ναυτιλίας, Υποδομών και Δικτύων με στόχο την άμεση υλοποίηση των δράσεων αποκατάστασης από τους σεισμούς, που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Αλληλεγγύης. Το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται στα 3,7 εκ ευρώ και αφορά δράσεις αποκατάστασης των δημόσιων υποδομών.
Το Ταμείο Αλληλεγγύης αποτελεί το χρηματοδοτικό εργαλείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από φυσικές καταστροφές και στο οποίο το Ελληνικό κράτος υπέβαλε αίτηση συνδρομής μετά τους καταστροφικούς σεισμούς τον Ιανουάριο 2014. Μετά τη συζήτηση της βουλευτή με τον αρμόδιο Υφ/γό Υποδομών και Δικτύων, κ. Χ. Σπίρτζη, αποφασίστηκε η συνάντηση των υπηρεσιακών παραγόντων, ώστε να δρομολογηθούν άμεσα οι δράσεις αποκατάστασης του οδικού δικτύου και του λιμένα Ληξουρίου, που ένα χρόνο μετά τους καταστροφικούς σεισμούς παραμένουν σε άθλια κατάσταση.

Αθήνα, 18.2.2015
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις