Ένωση Ξενοδόχων: Μεγάλο το ενδιαφέρον και φέτος για τα νησιά μας από Ιταλία

Η Ένωση μας για άλλη μια χρονιά συμμετείχε στην διεθνή τουριστική έκθεση Borsa Internazionale del Tourismo (BIT2015), που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο από 12 έως 14 Φεβρουαρίου και είναι μία από τις σημαντικότερες στην Ευρώπη.

Η Ιταλική αγορά τα τελευταία χρόνια, και μετά την έναρξη πτήσεων low cost εταιρειών, είναι η δεύτερη πιο σημαντική αγορά για τα νησιά μας. Για το 2015 αναμένεται να συνεχιστεί αυτή η ανοδική πορεία αφού τα στοιχεία που συλλέξαμε από τον Ε.Ο.Τ. Μιλάνου κάνουν λόγο για αύξηση πάνω από 15%, αλλά και οι νέες αεροπορικές συνδέσεις που ξεκινούν φέτος από Ρώμη, Μπάρι, Νάπολι, Κατάνια δείνουν την γρήγορη και εύκολη πρόσβαση από όλη την Ιταλία, επιβεβαιώνουν αυτό.

Φιλοξενηθήκαμε στο περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, που βρισκόταν σε κεντρική θέση της έκθεσης και είχε επιμεληθεί άψογα από τον προϊστάμενο του Τμήματος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας κ. Γ. Παπαβλασόπουλο. Υπήρχαν αρκετές Ελληνικές συμμετοχές (Περ. Νοτίου Αιγαίου, Περ. Δυτικής Ελλάδας, Χαλκιδική κτλ) οι οποίες ήταν διάσπαρτες αφού δεν υπήρχε συμμετοχή από τον Ε.Ο.Τ.

Το περίπτερο μας επισκεύθηκε πλήθος τουριστικών πρακτόρων και κόσμου, που έδειξε το ζωηρό ενδιαφέρον του να επισκευθεί αλλά και να μάθει πληροφορίες για τα νησιά μας. Επίσης όλες τις μέρες της έκθεσης μας επισκεύθηκε η διευθύντρια του Ε.Ο.Τ. Μιλάνου κ. Μπουλασίδου Κυριακή και ο υπάλληλος κ Άρης Αριστείδου.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης μας κ. Τιμοθεάτος Γεράσιμος μαζί με τον Α/πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων κ.Pasquale D’Amico, επισκέφτηκαν το περίπτερο της Grimaldi Lines όπου και συνομίλησαν με την κ. Francesca Marino, η οποία ζήτησε στοιχεία της σύνδεσης του νησιού μας με την Ιταλία για να εξετάσουν τη δυνατότητα προέκτασης του δρομολογίου Μπρίντεζι – Κέρκυρα μέχρι την Σάμη. Επίσης υπήρξε μια πρώτη επαφή για την διερεύνηση πιθανότητας έναρξης πτήσεων από την αεροπορική εταιρεία Volotea που πετά ήδη σε αρκετούς Ελληνικούς προορισμούς.

Από την Κεφαλονιά εκτός από τον Πρόεδρο μας κ. Τιμοθεάτο Γεράσιμο, παρευρέθηκαν ο Α/πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων κ Pasquale D’Amico, καθώς και οι τουριστικοί επιχειρηματίες κ. Ατσάρος Δημήτρης και Μελιάννα Κυριακοπούλου. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον για άλλη μια φορά Ιταλόφωνο εκπρόσωπο της Ένωσης μας και λάτρη της Κεφαλονιάς, κ. Τσινούκα Γιώργο για την ακούραστη παρουσία του όλες τις ημέρες της Έκθεσης που κυριολεκτικά δεν σταμάτησε να δίνει πληροφορίες.

bit2Μ Κυριακοπούλου, Γ Τσινούκας, P D’Amico, Γ Τιμοθεάτος

bit3

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις