Στήριξη των υπευθύνων εργαστηρίων και σύγχρονος εξοπλισμός στα σχολεία

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στήριξη των υπευθύνων εργαστηρίων  και σύγχρονος εξοπλισμός στα σχολεία

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει ότι σε πολλά σχολεία άλλων ΔΔΕ (πχ Ανατολική Αττική, Βοιωτία κ.α.) παρατηρείται το φαινόμενο διευθυντές εκπαίδευσης να μην εγκρίνουν τους υπευθύνους εργαστηρίων φυσικής και πληροφορικής, επικαλούμενοι ότι το Υπουργείο δεν εξέδωσε φέτος σχετική εγκύκλιο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζονται οι μειώσεις ωραρίου των συναδέλφων που έχουν εκλεγεί από τους συλλόγους τους ως υπεύθυνοι εργαστηρίων (-3 ώρες). Έτσι συνάδελφοι των σχετικών ειδικοτήτων που έχουν εκλεγεί υπεύθυνοι εργαστηρίου καλύπτουν όλες τις ώρες του υποχρεωτικού τους ωραρίου και ταυτόχρονα υποχρεώνονται να εργάζονται άμισθα και κατά παράβαση του ωραρίου τους για τη στήριξη των εργαστηρίων. Είναι φανερό ότι η κατάσταση αυτή έχει επιπτώσεις και στην ομαλή λειτουργία και στήριξη των εργαστηρίων.
Στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη αποτράπηκε το φαινόμενο αυτό. Επισημαίνουμε ωστόσο το μεγάλα προβλήματα που παραμένουν στον εργαστηριακό εξοπλισμό που είναι παρωχημένος και δεν βοηθάει τους μαθητές στις εργασίες που έχουν να διεκπεραιώσουν. Επίσης, ζητάμε αντιμετώπιση των προβλημάτων στο ΕΚΦΕ και μόνιμη στήριξή του με το απαραίτητο προσωπικό.
Απαιτούμε να δοθεί άμεση λύση στα ζητήματα αυτά:
1) Να οριστούν άμεσα και με αναδρομική ισχύ όλοι οι υπεύθυνοι εργαστηρίων που έχουν εκλέξει οι σύλλογοι και άμεσα να εφαρμοστεί το μειωμένο ωράριο που αντιστοιχεί στα καθήκοντα τους.
2) Να καταβληθούν ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ όλες οι υπερωρίες των συναδέλφων που έχουν ουσιαστικά (και παράνομα) υποχρεωθεί σε άμισθη υπερωριακή εργασία λόγω του μη ορισμού τους σας υπευθύνους εργαστηρίων.
3) Να ενισχυθούν με κάθε σύγχρονο μέσο οι υλικοτεχνικές υποδομές στα εργαστήρια φυσικών επιστημών και πληροφορικής.

Αργοστόλι 18 Φλεβάρη 2015
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος          Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης          Βάρσος Δημήτρης

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις