Έγινε η συνάντηση του Αντιδημάρχου κ. Κεκάτου και μελών της Δημ. Αρχής με την Κορεάτικη εταιρεία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση με τα μέλη της αντιπροσωπείας της Κορεάτικης Εταιρείας Hanwha για την παρουσίαση του έργου παραγωγής ενέργειας από απόβλητα.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής της Κορεάτικης Εταιρείας Hanwha κ. Alex Young-ki Kim, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ευάγγελος Κεκάτος, ο Προέδρος και Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Διαχείρισης Αποβλήτων, Διονύσης Κοκκόσης και Παναγής Βανδώρος αντίστοιχα, ο Ειδικό Σύμβούλος του Δημάρχου Κεφαλονιάς, Δημήτρης Μεσσάρης και ο εξωτερικός συνεργάτης της Hanwha κ. Ντάνι Γιακουμάτος.

Από την συνάντηση απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων ο Αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Διονύσης Λυκούδης, τα μέλη της Δημοτικής Αρχής άκουσαν με μεγάλη ενδιαφέρον και προσοχή τις προτάσεις του κ. Kim καθώς από μία τέτοια συνεργασία μόνο οφέλη έχει να αποκομίσει το νησί μας.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας έκαναν παρουσίαση του προγράμματος μέσω ενός πολύ κατατοπιστικού προσπέκτους, ενώ παρακολουθήσαμε και ένα άκρως ενδιαφέρον βίντεο με τις εγκαταστάσεις ενός τέτοιου εργοστασίου που βρίσκεται σε μία μικρή πόλη της Κορέας, πως ακριβώς γίνεται η συλλογή, η διαλογή και στη συνέχεια η αποτέφρωση των αποβλήτων, και πως μέσω της καύσης παράγεται καθαρή (πράσινη) και φθηνή ενέργεια.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχιακό Μέγαρο με τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση ο οποίος πρόσφερε στον κ. Kim  μία αναμνηστική πλακέτα του Δήμου Κεφαλονιάς και αμέσως μετά η αντιπροσωπεία μετέβη στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας όπου είχε εκτενή συνομιλία με τον Αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα, ο οποίος ανέφερε ότι είναι ενημερωμένος για το πρόγραμμα και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από πλευράς Περιφέρειας για την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου έργου. Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει μέχρι στιγμής αφορά την χρηματοδότηση της συγκεκριμένης ιδέα με μόνη λύση την ένταξη του έργου στο νέο ΕΣΠΑ, με το κόστος να ξεκινάει από τα 15 εκατομμύρια ευρώ και να φτάνει ανάλογα τον όγκο των απορριμμάτων που θα διαχειρίζεται η εγκατάσταση μέχρι και τα 20 περίπου εκατομμύρια.

1-DSC03724 1-DSC03729 1-DSC03730 1-DSC03731 1-DSC03733 1-DSC03734 1-DSC03736 1-DSC03737 1-DSC03738 1-DSC03739 1-DSC03740 1-DSC03741 1-DSC03742 1-DSC03743 1-DSC03744 1-DSC03745 1-DSC03746

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις