Συνάντηση Διονύση Λυκούδη με Κορεάτικη εταιρεία για την παραγωγή ενέργειας από απόβλητα

Μία πολύ σημαντική συνάντηση θα έχει αύριο στο γραφείο του ο αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Διονύσης Λυκούδης με τον Γενικό Διευθυντή και αντιπρόσωπο της Κορεάτικης Εταιρείας Hanwha στην Αθήνα, Alex Young-ki Kim.

Ο Γενικός Δευθυντής κ. Kim βρίσκεται από σήμερα στο νησί μας όπου πρόκειται να έχει εκτενείς συνομιλίες με τον κ. Λυκούδη για ένα θέμα που πρωταγωνιστεί στην καθημερινότητά μας, με άμεσες συνέπειες στην υγεία μας και δεν είναι άλλο από την διαχείριση των αποβλήτων. Ένα καυτό θέμα, με τη χώρα μας δυστυχώς να βρίσκεται αρκετά χρόνια πίσω, με αποτέλεσμα να επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση αφού κάθε χρόνο δεν καταφέρνουμε να συμμορφωθούμε με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφάλειας και υγιεινής.

Τα απόβλητα που παράγουμε κάθε μέρα, τα οποία υπολογίζονται σε χιλιάδες τόνους, και τα οποία πετάμε χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, έχουν όπως είναι φυσικό άμεση συνέπεια όχι μόνο στην υγεία μας αλλά διαταράσσουν και την ισορροπία όλου του πλανήτη, με τη χώρα μας να έχει γίνει μία τεράστια χωματερή με ότι αυτό συνεπάγεται. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα νοσοκομειακά απόβλητα της Ελλάδας συγκεντρώνονται και μεταφέρονται στην Γερμανία σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους όπου γίνεται η σωστή διαχείρισή τους.

Για φανταστείτε να μπορούσαμε να διαχειριστούμε όχι μόνο τα δικά μας απόβλητα αλλά και άλλων περιοχών με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφέρει οφέλη για το νησί μας όχι μόνο οικονομικά αλλά και στην καθημερινότητά μας, αφού θα μπορούμε με την μετατροπή τους σε καθαρή και φθηνή ενέργεια, να έχουμε ζεστό νερό αλλά και ρεύμα, το οποίο αυτή τη στιγμή πληρώνουμε ακριβά.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την παραγωγή ενέργειας από απόβλητα από πολλές περιοχές της Ελλάδας και αν υπάρξει συμφωνία της Δημοτικής Αρχής και της εταιρείας Hanwha τότε η Κεφαλονιά θα έχει την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει και να μετατραπεί σε πρότυπο νησί παραγωγής καθαρής ενέργειας από την διαχείριση των αποβλήτων και να κερδίσει επάξια τον τίτλο πράσινο νησί. Στην συνάντηση θα παραβρεθεί ο εξωτερικός συνεργάτης της εταιρείας Hanwha Ντάνι Γιακουμάτος, ο οποίος έφερε τις δύο πλευρές σε επαφή, μαζί τους θα είναι και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ευάγγελος Κεκάτος.

Η Κορεάτικη εταιρεία Hanwha ιδρύθηκε το 1952 και άρχισε να δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς όπως κατασκευαστικό, οικονομικό, ξενοδοχειακό, ασφαλιστικό, ενεργειακό προσφέροντας ποιοτικές και πρωτοπόρες υπηρεσίες στους συνεργάτες της, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη της Κορέας και την μετατροπή της σε παγκόσμια οικονομική δύναμη. Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι άγνωστη στην Ελλάδα καθώς από την κοινοπραξία των εταιρειών Hanwha – Rotem κατασκευάστηκαν οι συρμοί του Μετρό.

trofo

atmostr

apote

 

 

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις