ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΘΕΟΔ. ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ AEGEAN κ. ΕΥΤΥΧΙΟ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015 στο γραφείο του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θ. Γαλιατσάτου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Σπύρου Γαλιατσάτου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους εκπροσώπους της Aegean κ. κ. Βασιλάκη Ευτύχιο (Α/δρο Διοικητικού Συμβουλίου) και Σαδόπουλο Στέφανο ( Δ/ντή πωλήσεων).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν στοιχεία από την εταιρεία σχετικά με την επιβατική κίνηση από και προς το εσωτερικό και το εξωτερικό στα Ιόνια Νησιά. Όσον αφορά το εσωτερικό κατά το 2014, η Κέρκυρα εμφάνισε άνοδο κατά 11%, η Κεφαλονιά κατά 66% και η Ζάκυνθος κατά 47%. Η μείωση του μέσου ναύλου εκ μέρους της εταιρείας ήταν κατά -3% από και προς την Κέρκυρα, κατά -31% από και προς την Κεφαλονιά (κυρίως λόγω των σεισμών) και -14% από και προς τη Ζάκυνθο.
Σε απόλυτα νούμερα από και προς την Κέρκυρα μετακινήθηκαν το 2014 219.111 επιβάτες, ενώ το 2013 197.960 επιβάτες. Στην Κεφαλονιά η επιβατική κίνηση ήταν 48.976 το 2014, ενώ το 2013 ήταν 29.568. Στη Ζάκυνθο αντίστοιχα το 2014 ήταν 36.315 επιβάτες, ενώ το 2013 24.793. Ήδη για τον Ιανουάριο του 2015 η Κέρκυρα εμφανίζει αύξηση κατά 13%, η Κεφαλονιά κατά 29% και η Ζάκυνθος 42%, σε σχέση με την επιβατική κίνηση του Ιανουαρίου του 2014.
Για το 2015 οι προορισμοί τακτικών πτήσεων της εταιρείας από και προς την Κέρκυρα με το εξωτερικό θα είναι προς Βρυξέλες, Μόσχα, Ντίσελντορφ και Μόναχο. Επιπλέον για φέτος προστίθενται σαν νέοι προορισμοί το Άμστερνταμ, το Παρίσι, η Ρώμη και η Φρανκφούρτη.
Συμφωνήθηκαν επίσης συνέργειες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με την εν λόγω αεροπορική εταιρεία, για την ενίσχυση της νέας γραμμής (που είχε σταματήσει πολλά χρόνια πριν) Αθήνα- Άκτιο-Αθήνα από 1η Ιουνίου έως 15η Οκτωβρίου 2015, για τρεις φορές την βδομάδα.
Παράλληλα προστίθεται άμεσα για το χειμώνα άλλο ένα δρομολόγιο τη βδομάδα στην γραμμή Αθήνα-Κεφαλονιά-Αθήνα, δηλαδή, τη χειμερινή περίοδο γίνονται πέντε τα δρομολόγια τη βδομάδα αντί τεσσάρων που είναι σήμερα.
Θα καταβληθεί προσπάθεια για το διπλασιασμό της κίνησης των τακτικών πτήσεων της Κέρκυρας με προορισμούς του εξωτερικού (με προσθήκη δεύτερου αεροπλάνου), για το 2016.
Επιπροσθέτως θα γίνει προσπάθεια επαναδρομολόγησης της γραμμής Θεσσαλονίκης-Κεφαλονιάς-Θεσσαλονίκης.
Η συνάντηση χαρακτηρίστηκε και από τις δύο πλευρές εποικοδομητική και θετική για το στόχο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, που είναι να πυκνώσει τα αεροπορικά δίκτυα της επιβατικής και τουριστικής κίνησης από τα Ιόνια Νησιά προς το εσωτερικό και εξωτερικό, ώστε να εμπλουτιστεί η συνολική μας τουριστική προσφορά και εν γένει το τουριστικό προϊόν της.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις