Συνεδρίασε η Επιτροπή Τουρισμού-Δημιουργία ιστοσελίδας για την προβολή της Κεφαλονιάς

Πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα η πρώτη συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής για το 2015 παρουσία πολλών επαγγελματιών και φορέων του Τουρισμού.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ευάγγελος Κεκάτος καλωσόρισε τα νέα μέλη της επιτροπής, έγινε η παρουσίαση με την βοήθεια του υπεύθυνου για θέματα τουρισμού κ. Σταύρου Κορκού του Σχεδίου Τουριστικής Προβολής 2015 του Δήμου Κεφαλονιάς, το οποίο περιλαμβάνει τη σωστή προώθηση και προβολή του νησιού μας.

Ο κ. Κορκός έκανε μία εμπεριστατωμένη και πολύ κατατοπιστική παρουσίαση με γραφήματα αλλά και έρευνες που έχουν γίνει και τα οποία αφορούν την μέχρι τώρα πορεία της Κεφαλονιάς τουριστικά καθώς και τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν και αφορούν φυσικά τα επόμενα πέντε χρόνια. Οι έρευνες δείχνουν αύξηση στην κίνηση του αεροδρομίου αλλά και στις κρουαζιέρες με την Κεφαλονιά να αποτελεί νέο προορισμό για τις εταιρείες που ασχολούνται με τον θαλάσσιο τουρισμό, ένας τομέας στον οποίο ο Δήμος Κεφαλονιάς πρέπει να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα με την προσέλκυση περισσότερων εταιρειών.

Το ίδιο πρέπει να γίνει και στον τομέα των πτήσεων καθώς αγορές όπως η Γερμανική δεν έχει απευθείας σύνδεση με την Κεφαλονιά, με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να έχει μειωθεί δραματικά η κίνηση Γερμανών τουριστών στο νησί μας.

Σημαντική είδηση αποτελεί το γεγονός ότι ο Δήμος Κεφαλονιάς σύντομα θα αποκτήσει το δικό του ολοκληρωμένο πρόγραμμα προβολής μέσω διαδικτύου καθώς τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί σύμβαση με εταιρεία για την δημιουργία ιστοσελίδας (website), αξίας 300.000 ευρώ, με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλοι συμφώνησαν ότι έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολλά χρόνια ενώ τόνισαν το πόσο σημαντικό είναι να στηθεί σωστά και να έχει ουσία καθώς θα αποτελέσει πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών-επισκεπτών που σημαίνει ότι η κάθε περιοχή πρέπει να τονιστεί και να προβληθούν όλα εκείνα που έχουμε να προσφέρουμε στον επισκέπτη δίνοντας έμφαση στον πολιτισμό και στην κουλτούρα μας.

Για τον σκοπό αυτό συστάθηκε μία τετραμελής επιτροπή που σαν μέλημά της θα έχει την σωστή και απρόσκοπτη λειτουργία της ιστοσελίδας με συνεχή ενημέρωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών συμβάλλοντας στην περαιτέρω προβολή και διαφήμιση της Κεφαλονιάς. Στη συνέχεια τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού τοποθετήθηκαν ο καθένας από τη μεριά του, για το τι φταίει και το τι δεν κάνουμε σωστά με αποτέλεσμα να μένουμε πίσω σε επισκεψιμότητα σε σχέση με άλλα γειτονικά νησιά.

Πολλά από τα μέλη έκαναν λόγο για νοοτροπία η οποία βάζει εμπόδια στην πρόοδο και εξέλιξη της Κεφαλονιάς κάτι που πρέπει να αλλάξει με τον τουρισμό να αποτελεί πλέον τον νούμερο ένα τομέα ανάπτυξης του τόπου. όπως τόνισε ο κ. Κεκάτος, πρέπει να επενδύουμε στο χαμόγελο του επισκέπτη, θέλουμε να φεύγει ευχαριστημένος και ικανοποιημένος και να μην κοιτάμε τι κουβαλάει στην τσάντα του.

ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 2015 – ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

1-DSC03066 1-DSC03067 1-DSC03068 1-DSC03069 1-DSC03070 1-DSC03072 1-DSC03073 1-DSC03074 1-DSC03075 1-DSC03076 1-DSC03077 1-DSC03078 1-DSC03079 1-DSC03080 1-DSC03081 1-DSC03082 1-DSC03084 1-DSC03088 1-DSC03089 1-DSC03093

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις