5 Δεκεμβρίου 2020, Σάββατο

Γ. Σταθάκης: Άμεσα το πρόγραμμα ρύθμισης των κόκκινων δανείων στα νοικοκυριά

Αναμενόμενη χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, τη μη εξεύρεση λύσης στη χθεσινή συνεδρίαση της Ευρωομάδας.

«Η μια πλευρά επέμεινε στην παράταση του προγράμματος και η δική μας αναζητούσε την πρόταση-γέφυρα, δεν καλύφθηκε η απόσταση χθες το βράδυ, περιμένουμε τη συνάντηση των αρχηγών σήμερα που θα έχει πιο πολιτικό χαρακτήρα, πριν οδηγηθούμε σε μία λύση τη Δευτέρα», τόνισε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».

Παράλληλα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του σταθμού stokokkino.gr, ο κ. Σταθάκης προανήγγειλε την άμεση υλοποίηση της κυβερνητικής επαναπροκήρυξης του διαγωνισμού για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες.

Για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων τόνισε πως ήδη συντάσσεται πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο τα στεγαστικά δάνεια νοικοκυριών που βρίσκονται κοντά και κάτω από το όριο της φτώχειας θα μεταφερθούν από τις τράπεζες σε δημόσιο τομέα και από εκεί και πέρα θα αναπροσαρμόσει τα δάνεια στα πραγματικά εισοδηματικά δεδομένα. Ανάλογη, σύμφωνα με τον υπουργό, θα είναι και η αντιμετώπιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με κανόνες και αλλαγή του νόμου Δένδια.

aftodioikisi.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις