5 Δεκεμβρίου 2020, Σάββατο

ΕΛΜΕΚΙ: Αλληλεγγύη στους Τούρκους Μεταλλεργάτες!!!

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αλληλεγγύη στους Τούρκους Μεταλλεργάτες!!!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την κυβέρνηση της Τουρκίας, η οποία, κάνοντας πράξη τις απαιτήσεις των βιομηχάνων, απαγόρευσε τη δίκαιη απεργία των χιλιάδων μεταλλεργατών της Τουρκίας που αγωνίζονται για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις.

Την ώρα που χιλιάδες μεταλλεργάτες είχαν κατέβει σε απεργία σε 19 εργοστάσια από τις 29 Γενάρη και προετοίμαζαν την κλιμάκωσή της με την επέκτασή της σε ακόμη 18 εργοστάσια τις επόμενες ημέρες, η τουρκική κυβέρνηση, υπηρετώντας προκλητικά τα συμφέροντα των βιομηχάνων, προχώρησε σε απαγόρευση της απεργίας, αξιοποιώντας νόμο που ακολούθησε τη χούντα του 1980, μέσω του οποίου η κυβέρνηση μπορεί να αναστείλει για 2 μήνες μια απεργία όταν συντρέχουν λόγοι “εθνικής ασφάλειας”!

Κάτω από την ίδια λογική, οι ελληνικές κυβερνήσεις πολλές φορές προσπάθησαν να μπλοκάρουν απεργιακές κινητοποιήσεις. Κοινή συνισταμένη ήταν πάντοτε η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των καπιταλιστών, τα οποία βαφτίζονται “εθνικά συμφέροντα”. Σε αυτή την κατεύθυνση και οι μεταλλεργάτες στην Ελλάδα, οι χαλυβουργοί, οι ναυτεργάτες, οι δάσκαλοι, ακόμα και οι υπάλληλοι στα σούπερ μάρκετ σέρνονται καθημερινά στα δικαστήρια διότι αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.

Για τους εργαζόμενους “εθνικό συμφέρον” είναι η δυνατότητα να ταΐσουν τις οικογένειές τους, να ζουν αξιοπρεπώς, να πηγαίνουν το πρωί για δουλειά και να γυρνούν ζωντανοί το βράδυ στα σπίτια τους. Η ζωή έχει δείξει ότι είναι άλλα τα εθνικά συμφέροντα των βιομηχάνων και των κυβερνήσεων τους και άλλα των εργατών και των λαών κάθε χώρας.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει τον αυταρχισμό της τουρκικής κυβέρνησης και εκφράζει την αλληλεγγύη του στους μεταλλεργάτες της Τουρκίας. Απάντηση στην επίθεση βιομηχάνων – κυβέρνησης θα είναι η διεθνής εργατική αλληλεγγύη, το δυνάμωμα του αγώνα στην Τουρκία και σε κάθε χώρα για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Απαιτούμε:

  • Να παρθεί πίσω η κυβερνητική απόφαση για απαγόρευση της απεργίας.

  • Να υλοποιηθούν τα αιτήματα των μεταλλεργατών για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις

Αργοστόλι 10 Φλεβάρη 2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Βάρσος Δημήτρης

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις