5 Δεκεμβρίου 2020, Σάββατο

Αυτές είναι οι 25 επιχειρηματικές ιδέες στο διαδίκτυο που θα τραβήξουν τα βλέμματα όλου του πλανήτη το 2015

«Οι μικροί… Μαρκ Ζούκερμπεργκ». Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας εναλλακτικός τίτλος για το παρόν κείμενο. Φτάσαμε στο 2015, με την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες να μπαίνουν όλο και περισσότερο στην επιχειρηματικότητα. Σε παγκόσμιο επίπεδο. Με τα διάσημα πετυχημένα παραδείγματα να παραμένουν σε πρώτο πλάνο, όπως το Facebook, το Twitter ή το Uber.

Την ίδια στιγμή, σε κάθε άκρη του κόσμου πολλά ανερχόμενα startups κάνουν όλο και πιο αισθητή την παρουσία τους. To Informilo συγκέντρωσε σε μια λίστα τις 25 καινοτόμες επιχειρήσεις που αναμένεται να μας απασχολήσουν μέσα στο τρέχον έτος.

 1. Blablacar

Μια ιντερνετική πλατφόρμα, μέσω της οποία μπορείς να κάνεις… διαδικτυακό οτοστόπ. Να βρεις με ένα κλικ το οδηγό που θέλει να κάνει την ίδια διαδρομή με σένα, να κλείσεις τη συμφωνία μαζί του και να να κατευθυνθείτε με το ίδιο όχημα προς τον τελικό προορισμό. Αυτή τη στιγμή έχει περισσότερους από 10 εκατ. χρήστες, σε 13 χώρες, ενώ κάθε μηνα μεταφέρονται μέσω του Blablacar πάνω από 2 εκατ. άνθρωποι.

 1. Etoro

Εδώ συναντιούνται οι επενδυτές. Το Etoro είναι ένας διαδικτιακός χώρος συνάντησης ανθρώπων που θέλουν να επενδύσουν σε διάφορα projects και κλάδους. Με μια διαφορά: ο ένας μπορεί να βλέπει που επενδύουν οι άλλοι και έτσι αν το επιθυμεί να πράξει το ίδιο. Κάτι σαν ένα «ανοιχτό ραντάρ» που καταγράφει τις εκάστοτε επενδύσεις. Διαθέτει περίπου 4 εκατ. μέλη, σε 170 χώρες.

 1. Fiverr

Μια παγκόσμια αγορά για προιόντα και υπηρεσίες. Βάζεις στην μηχανή αναζήτησης οτιδήποτε θες να αγοράσεις, και μέσα σε ελάχιστο χρόνο μια αντίστοιχη λίστα επιλογών εμφανίζεται μπροστά σου. Σημαντική σημείωση: σε αυτή την ιντερνετική αγορά τα προϊόντα παρέχουν μόνο μικρές επιχειρήσεις.

 1. Funding Circle

Η χρηματοδότηση που ψάχνουν πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γίνεται πιο εύκολη. Μέσω αυτής της καινοτόμας πλατφόρμας, μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπρούν να βρουν… δανεικά λεφτά από ιδιώτες. Μέχρι τώρα πάνω από 7.000 επιχειρηματίες έχουν βρει «ζεστό» χρήμα με τη βοήθεια του Funding Circle.

 1. Hellofresh

Με μια πρώτη ματιά, μοιάζει με ένα συνηθισμένο site συνταγών. Τα πράγματα όμως είναι λίγο διαφορετικά. Το Hellofresh σου δείχνει τις συνταγές, εσύ επιλέγεις όποια σου αρέσει και στην συνέχεια σου παραδίδει τα υλικά στην πόρτα σου! Εντάξει, την μαγειρική την αφήνει σε σένα. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε 6 χώρες και βοηθά στην δημιουργία περίπου 1 εκατ. γευμάτων το μήνα.

 1. Huddle

Το συγκεκριμένο startup φέρνει σε επαφή εταιρίες και οργανισμούς που θέλουν να συνεργαστούν. Να ανταλλάξουν τεχνογνωσία και να δουλέψουν μαζί, για το όφελος όλων των πλευρών. Πάνω από 100.000 εταιρίες και οργανισμοί συμμετέχουν στο δίκτυο του Huddle. Έχει έδρα τη Βρετανία, ενώ σύντομα αναμένεται η επέκταση του σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

 1. Scytl

Ιντερνετική πλατφόρμα με άρωμα… Δημοκρατίας. Το Scytl με έδρα τη Βαρκελώνη, βοηθά στην επεξεργασία εκλογικών αποτελεσμάτων. Έχει επεκταθεί σε 38 χώρες τα τελευταία χρόνια. Τον περασμένο Αύγουστο έλαβε μια ακόμα χρηματοδότηση, ύψους 44 εκατ. δολαρίων.

 1. TransferWise

Ηλεκτρονική μετατροπή συναλλάγματος. Εύκολα, γρήγορα και με πολύ χαμηλές χρεώσεις για τις υπηρεσίες που προσφέρει. Είναι βρετανικής προελεύσεως. Φήμες λένε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με μεγάλες εταιρίες που θέλουν να επενδύσουν στο TransferWise.

 1. Algomi

Εδώ έρχονται σε επαφή πωλητές, έμποροι και επενδυτές. Τους βοηθά στο να αναπτύξουν καλύτερες σχέσεις και παράλληλα τους ενημερώνει για τα δεδομένα της αγοράς που συνεχώς αλλάζουν. Ο στόχος είναι να γίνουν οι καλύτερες δυνατές εμπορικές συναλλαγές για όλους.

 1. Blockchain

Η ιστοσελίδα αυτή ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2011 με σκοπό να ενημερώσει το κοινό για το τι είναι το Bitcoin (ψηφιακό νόμισμα). Σήμερα έχει καταφέρει να είναι μια από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες μέσω των οποίο διακινείται το Bitcoin, ενώ η εταιρία έχει συλλέξει μέχρι τώρα 30 εκατ. δολάρια από επενδυτές.

 1. Calastone

Είναι ένα δύκτιο συναλλαγών για αμοιβαία κεφάλαια. Το Calastone παρέχει μια αυτοματοποιημένη υπηρεσία συναλλαγών και όπως λένε οι δημιουργοί του έχει μειώσει το κόστος της συναλλαγής αμοιβαίων κεφαλαίων κατά 60%. Αυτή τη στιγμή έχει πάνω από 730 πελάτες και η έδρα του είναι στο Λονδίνο.

 1. Datasift

Ένα startup… απόλυτα μέσα στην εποχή του. Συγκεκριμένα, ασχολείται με τα Social Media, καταγράφοντας τις τάσεις και τα trends που κυριαρχούν σε αυτά, την κάθε στιγμή. Μέσω των ειδικών φίλτρων που χρησιμοποιεί, σε ενημερώνει για το τι θέματα «παίζουν» περισσότερο στα Social Media. Έχει πελάτες σε 40 χώρες.

 1. Digital Shadows

Οι χάκερς χτυπούν συνεχώς και δείχνουν ασταμάτητοι. Αυτό το πρόβλημα προσπαθεί να περιορίσει το Digital Shadows. Παρέχει, δηλαδή, προστασία από ηλεκτρονικές επιθέσεις. Συνεργάζεται μάλιστα με μερικές από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου.

 1. Gocardless

Το Gocarless βοηθά επιχειρήσεις και οργανισμούς στο να συλλέξουν εύκολα και γρήγορα τις χρεώσεις που αποδίδουν στους πελάτες τους. Εκμηδενίζοντας τα λάθη και γλυτώνοντας χρόνο, παραδίδει στις επιχειρήσεις τα προβλεπόμενα έσοδα τους. Μαζί του συνεργάζονται από μικρές προσωπικές επιχειρήσεις, μέχρι μεγάλες εταιρίες.

 1. Kreditech

Μοιάζει με κάτι που ακούμε συχνά τα τελευταία χρόνια. Είναι μια υπηρεσία αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας. Χρησιμοποιεί 15.000 σημεία δεδομένων που «τροφοδοτούν» τον ιδιόκτητο αλγόριθμο πιστοληπτικής βαθμολόγησης που διαθέτει. Έτσι μπορεί να γνωρίζει αν π.χ. μια εταιρία μπορεί να αποπληρώσει ένα ενδεχόμενο δάνειο.

 1. Lyst

Ένα μεγάλο e-shop ρούχων και αξεσουάρ. Πολύ μεγάλο. Συνολικά 12.000 μάρκες φιγουράρουν στις διαδικτυακές βιτρίνες του. Κάθε μήνα 2 εκατ. καταναλωτές το επισκέπτονται, ενώ για κάθε ένα από τα δύο τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει εντυπωσιακή ανάπτυξη 400%.

 1. Nutmeg

Είναι ο πρώτος online μάνατζερ στη Βρετανία, που ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και της επενδύσεις. Το μόνο που έχει να κάνει μια εταιρία, είναι να πει στα στελέχη του Nutmeg πόσα χρήματα θέλει να επενδύσει, την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και το χρονοδιάγραμμα της. Όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει αυτός ο online μάνατζερ.

 1. Qubit

Καταγράφει το τι ακριβώς θέλουν οι επισκέπτες ενός website. Χρησιμοποιώντας 300 σημεία δεδομένων, οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από το Qubit μπορούν, για παράδειγμα, να συμβουλέψουν ένα e-shop για το τι ακριβώς θέλουν οι επισκέπτες- πελάτες του, έτσι ώστε το site να στηθεί κατάλληλα. Έχει δημιουργηθεί από 4 πρώην υπαλλήλους της Google.

 1. Secret Escapes

Σου αρέσουν τα πολυτελή ταξίδια; Τότε το συγκεκριμένο startup είναι για σένα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνεις μια απλή εγγραφή. Το Secret Escapes προτείνει στα μέλη του κορυφαίους προορισμούς για διακοπές, προσφέροντας μάλιστα εκπτώσεις -όπως αναγράφεται στο site του- πάνω από 70%! Διαθέτει περισσότερα από 10 εκατ. μέλη, σε όλο τον κόσμο.

 1. SwiftKey

«Έξυπνα» πληκτρολόγια για κινητά. Με απλά λόγια, το SwiftKey δημιουργεί εφαρμογές (ή ηλεκτρονικά πληκτρολόγια αν προτιμάτε) που διευκολύνουν τους χρήστες στο να πληκτρολογούν με μεγαλύτερη άνεση και ταχύτητα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το 2012 και το 2013 η εφαρμογή βρέθηκε για πολλές εβδομάδες στο Νο1 της λίστα του Google Play για «κατέβασμα».

 1. Truecaller

Θα μπορούσαμε να το πούμε «παγκόσμιο τηλεφωνικό κατάλογο». Το Truecaller συγκεντρώνει στοιχεία για περίπου 100 εκατ. χρήστες, σε περισσότερες από 100 χώρες. Με ένα κλικ, βάζεις τον αριθμό που επιθυμείς να αναζητήσεις, και αυτό σου εμφανίζει -αν τον διαθέτει στον κατάλογο του- περισσότερες πληροφορίες.

 1. Trustev

Ίσως κάποιοι από εσάς έχετε σκεφτεί να κάνετε… μια φάρσα: να παραγγείλετε κάτι online, δίνοντας λάθος στοιχεία. Τώρα μάλλον θα πρέπει να το ξανά σκεφτείτε. Το Trustev μπορεί άμεσα να βρει το ηλεκτρονικό σας «αποτύπωμα» και να εντοπίσει αν έχετε εισάγει πραγματικά στοιχεία ή όχι. Με αυτό τον τρόπο βοηθά τις εταιρίες να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και να περιορίσουν τις απάτες σε βάρος τους.

 1. Vinted

Ειδικεύεται στην αγορά ρούχων από «δεύτερο χέρι». Κάτι σαν ένα μεγάλο παζάρι. Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί: έχει 3 εκατ. μέλη, 14 εκατ. καταχωρήσεις προϊόντων και 60 εκατ. επισκέψεις το μήνα. Μέχρι τώρα έχει λάβει συνολική χρηματοδότηση ύψους 35 εκατ. δολαρίων.

 1. Cryex

Δραστηριοποιείται στον τομέα των οικονομικών και των επενδύσεων. Φέρνει σε επαφή ανθρώπους από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κοινότητα, με σκοπό να συνεργαστούν και να επενδύσουν σε διάφορα projects. Μέσα στο 2015 αναμένεται να κάνει ακόμα πιο αισθητή την παρουσία του.

 1. Yieldify

Αυτό το startup απευθύνεται σε όσους κινούνται επιχειρηματικά στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Μέσω των εργαλείων που χρησιμοποιεί, στοχεύει στο να κάνει τους επισκέπτες να μείνουν για περισσότερο χρόνο στο εκάστοτε site. Με μηνύματα, mails και ηλεκτρονικές καμπάνιες που προσεγγίζουν… τα γούστα του κάθε επισκέπτη ξεχωριστά.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις