Καιρός: Χιονοπτώσεις σε χαμηλό υψόμετρο και στην Κεφαλονιά

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τη Δευτέρα είναι πολύ αυξημένες οι πιθανότητες να έχουμε χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψόμετρα σε όλη την Κεφαλονιά και εκεί που δεν θα έχουμε χιονοστρώσεις πιθανότατα θα υπάρξει χιονόπτωση ή χιονόνερο.

Οι χιονοπτώσεις σε χαμηλότερα υψόμετρα σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία προβλέπεται να αρχίσουν από τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας. Το κρύο θα είναι τσουχτερό και τα πλησιάσει τους μηδέν βαθμούς Κελσίου, σε μεγαλύτερα υψόμετρα η θερμοκρασία θα πέσει και κάτω του μηδενός. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σε όσους θα μετακινηθούν ιδίως κατά τις πρώτες πρωινές ώρες μιας θα εμφανιστούν και φαινόμενα παγετού. Οι άνεμοι θα είναι ισχυροί βόρειοι και οι κτηματολογικές συνθήκες που θα δημιουργηθούν, θα δίνουν την αίσθηση της θερμοκρασίας χαμηλότερη και το κρύο εντονότερο από ότι θα δείχνουν τα θερμόμετρα.

Σταδιακή βελτίωση του καιρού θα έχουμε από την Τρίτη όπου θα σταματήσουν οι χιονοπτώσεις και ξεπροβάλει “ήλιος με δόντια”, μέχρι την Πέμπτη θα έχει ανέβει σταδιακά και η θερμοκρασία σε ανεκτά επίπεδα.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις