27 Νοεμβρίου 2020, Παρασκευή

Σταθάκης: Χρειαζόμαστε 5 δισ. ευρώ για το Πρόγραμμα Γέφυρα αλλιώς χρεοκοπούμε τον Μάρτιο

Στα 4-5 δισ. προσδιόρισε το ύψος της χρηματοδοτικής γέφυρας ο Γιώργος Σταθάκης, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.

Όπως αναφέρει ο υπουργός Οικονομίας, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας τον Μάρτιο, αν δεν ανακάμψουν τα φορολογικά έσοδα, που έχουν υποχωρήσει 7% ή 1,5 δισ. τον Δεκέμβριο.

Εάν η Γερμανία και οι άλλες κυβερνήσεις της ευρωζώνης δεν μαλακώσουν τη θέση τους σχετικά με την παροχή χρηματοδότησης-γέφυρα, δήλωσε ο κ. Σταθάκης, η Ελλάδα «θα είναι η πρώτη χώρα που θα χρεοκοπήσει για 5 δισ. ευρώ».

Αξιωματούχοι δηλώνουν στο Dow Jones Newswires πως η Ελλάδα θα μπορούσε να ξεμείνει από χρήματα στις αρχές του επόμενου μήνα εάν οι διεθνείς πιστωτές της δεν επεκτείνουν περαιτέρω κεφάλαια για τη χώρα.

Νωρίτερα δημοσίευμα του Dow Jones Newswires που επικαλείται τέσσερις αξιωματούχους, ανέφερε πως η Ελλάδα ζήτησε την άδεια να αντλήσει επιπλέον 4,5 δισ. ευρώ σε βραχυπρόθεσμο χρέος, αίτημα που απορρίφθηκε από την ΕΚΤ.

http://www.newmoney.gr/

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις