27 Νοεμβρίου 2020, Παρασκευή

Ρέγκλινγκ: Αν δε συμφωνήσουμε με την Αθήνα, δε θα δοθούν άλλα χρήματα

O επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας εκτίμησε πως δε θα υπάρξει διάχυση του κινδύνου της Ελλάδας στις αγορές: «Δε βλέπω γιατί να οδηγηθούμε σε νέα ευρώ-κρίση (…) Ωστόσο τώρα είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε κρίση και αν ακολουθήσει».

«Ελπίζω να συμφωνήσουμε με την ελληνική κυβέρνηση. Αν δε συμφωνήσουμε δε θα διατεθούν επιπλέον χρήματα», ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στην ιαπωνική εφημερίδα Nikkei.

«Τα τελευταία τρία χρόνια εκταμιεύσαμε περισσότερα από 140 δισεκατομμύρια ευρώ (…) μας ανήκει το 44% του ελληνικού χρέους και η Ελλάδα έχει ωφεληθεί ιδιαίτερα από τα δάνειά μας», υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας πως αν η ελληνική κυβέρνηση δε ζητήσει κάποια παράταση η τρέχουσα βοήθεια θα λήξει στο τέλος του Φεβρουαρίου. «Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το 70% των Ελλήνων θέλουν να παραμένουν στο ευρώ», τόνισε.

O κ. Ρέγκλινγκ εκτίμησε πως δε θα υπάρξει διάχυση του κινδύνου της Ελλάδας στις αγορές: «Δε βλέπω γιατί να οδηγηθούμε σε νέα ευρώ-κρίση (…) Ωστόσο τώρα είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε κρίση και αν ακολουθήσει», τόνισε, εκφράζοντας την ελπίδα πως η Ελλάδα θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για τη δημοσιονομική της εξυγίανση.

Πηγή: http://www.skai.gr/

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις