Το θέμα του γνωστού βενζινάδικου έφεραν οι κάτοικοι της περιοχής στο Δημοτικό Συμβούλιο

Εδώ και πολύ καιρό η είδηση για την δημιουργία βενζινάδικου στην περιοχή της παλιάς πλάκας και συγκεκριμένα απέναντι από τον ΝΟΑ μέσα στην πόλη του Αργοστολίου έχει φέρει διχασμό στους κατοίκους αλλά και τους φορείς.

Το θέμα έφεραν χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο οι κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν στη δημιουργία ενός πρατηρίου υγρών καυσίμων κοντά στο σπίτι τους, το θέμα παρουσίασε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου Λούκας Νιφοράτος ο οποίος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι η υπόθεση είχε πάει στην Πολεοδομία η οποία και το απέρριψε ενώ στη συνέχεια το παρέπεμψαν στην Επιτροπή ΣΥΠΟΘΑ η οποία έκανε δεχτή την αίτηση του κ. Γαλιατσάτου για την δημιουργία Βενζινάδικου στην περιοχή.

Όπως ανέφερε ο κ. Νιφοράτος το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας σε συνεδρίασή του για το θέμα απέρριψε ομόφωνα την πρόταση του κ. Γαλιατσάτου. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Λιοσάτος κάτοικος της περιοχής όπου και ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους είναι αντίθετοι στην δημιουργία ενός Πρατηρίου Υγρών Καυσίμων. Αμέσως μετά το λόγο πήρε και ο κ. Κώστας Γαλιατσάτος εκπροσωπώντας τον γιο του, ιδιοκτήτη του βενζινάδικου, αναφέροντας ότι το Πρατήριο Καυσίμων θα είναι ειδικών προδιαγραφών.

Ο Αναπληρωτής Δημάρχου Διονύσης Λυκούδης αφού άκουσε και τις δύο πλευρές κατέληξε στο γεγονός ότι η νομοθεσία γύρω από το όλο θέμα είναι περίπλοκη και θα ήταν καλό πριν πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο, είτε υπέρ είτε κατά, και η οποία ενδέχεται να φέρει σε περιπέτειες τους Δημοτικούς Συμβούλους, να μελετήσει την υπόθεση η Νομική Υπηρεσία και να ξαναφέρουν το θέμα σε νεώτερη συνεδρίαση.

https://app.box.com/s/jh2x2fefzx7i6f94jyzyf5shzwqkdyb4

https://app.box.com/s/os7x3j8o9vsldg7vl9z5k2wqy5xynegs

1-DSC02810 1-DSC02811 1-DSC02812 1-DSC02813

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις