Παρέμβαση του Απ. Κατσιφάρα στον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για το πρόγραμμα Δακοκτονίας»

Τον κίνδυνο να καθυστερήσει η έναρξη και η αποτελεσματική υλοποίηση του Προγράμματος Δακοκτονίας στην Δυτική Ελλάδα το τρέχον έτος 2015, αν τυχόν δεν εκδοθεί εγκαίρως η σχετική Κ.Υ.Α., επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας στον αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.
Στην επιστολή του ο κ. Κατσιφάρας ζητά από τον αναπληρωτή Υπουργό να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες και η έκδοση των Αποφάσεων για την πρόσληψη του έκτακτου προσωπικού όπως γίνεται κάθε χρόνο για το πρόγραμμα αυτό, ειδάλλως υπάρχει ο κίνδυνος να αποτύχει το πρόγραμμα και έτσι ως συνέπεια να υπάρχει απώλεια ελαιοπαραγωγής και ποιοτική υποβάθμιση του προϊόντος.
Αναλυτικά στην επιστολή του προς τον κ. Αποστόλου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας σημειώνει:
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων και να σας ευχηθώ κάθε επιτυχία στο έργο σας.
Με την επιστολή μου αυτή, θα ήθελα να σας θέσω ένα ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα, που αφορά την προστασία της ελαιοπαραγωγής της χώρας μας αλλά και ειδικότερα της Δυτική Ελλάδας. Πρόκειται για το Πρόγραμμα Δακοκτονίας.
Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας υλοποιούν τους διαγωνισμούς των δολωματικών ψεκασμών, (δημοσιεύσεις προκήρυξης, διεξαγωγή διαγωνισμών, εγκρίσεις νομιμότητας κ.α.), διαδικασίες ιδιαίτερα χρονοβόρες. Προκειμένου να ξεκινήσουν έγκαιρα οι διαδικασίες αυτές, απαιτείται η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), η οποία αφορά την έγκριση και χορήγηση πιστώσεων στις Περιφερειακές Ενότητες των ελαιοπαραγωγικών περιοχών, για την εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος για το έτος 2015.
Ενδεχόμενη καθυστέρηση στην έκδοση της ΚΥΑ, είναι πιθανό να οδηγήσει σε καθυστέρηση και πιθανή αποτυχία του προγράμματος, έχοντας σαν συνέπεια απώλεια ελαιοπαραγωγής και ποιοτική υποβάθμιση του προϊόντος.
Παράλληλα, απαιτείται και η έγκαιρη έκδοση των Αποφάσεων για την πρόσληψη του έκτακτου προσωπικού που προσλαμβάνεται κάθε χρόνο για το πρόγραμμα αυτό.
Κύριε Υπουργέ,
Εκτιμώ ότι θα είναι ιδιαίτερα σημαντική η παρέμβασή σας, για την έκδοση των διοικητικών πράξεων που απαιτούνται, προκειμένου το Πρόγραμμα Δακοκτονίας 2015 να ξεκινήσει έγκαιρα».

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις