27 Νοεμβρίου 2020, Παρασκευή

Ορκίζεται η νέα Βουλή και έπεται… καυτό δεκαήμερο

Και επίσημα ξεκίνησε εδώ και λίγη ώρα η νέα κοινοβουλευτική περίοδος.

Η ορκωμοσία της νέα Βουλής, πρώτα με θρησκευτικό όρκο και εν συνεχεία με πολιτικό, ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12 και οι βουλευτές ετοιμάζονται για ένα… καυτό δεκαήμερο.

Αρχικά, αύριο αναμένεται να γίνει μυστική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Βουλής, αξίωμα για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στη συνέχεια, το Σάββατο θα αρχίσει η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης που θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, με το διεθνές ενδιαφέρον να είναι ήδη τεράστιο.

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπου αναμένεται με ενδιαφέρον το πρόσωπο που θα προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται η ανακοίνωση του ονόματος να γίνει μετά τις προγραμματικές δηλώσεις, δηλαδή την Τρίτη.

star.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις