27 Νοεμβρίου 2020, Παρασκευή

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πληρώνει προεκλογικά γραμμάτια στους συνδικαλιστές»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής Β’ Αθηνών της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε λόγο για «γραμμάτια» που πρέπει να πληρωθούν από πλευράς του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προς τους συνδικαλιστές του Δημοσίου, μιλώντας, σήμερα το πρωί, στον «ΒΗΜΑ fm», σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της χθεσινής συνάντησης τού Αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργου Κατρούγκαλου, με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.
«Λυπάμαι από τις εξαγγελίες του Υπουργού Αναπληρωτή που έχει αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της Δημόσιας Διοίκησης, διότι δεν φαίνεται να υπάρχει κοινός τόπος συνεννόησης, ούτε για κάποιες από τις αυτονόητες αλλαγές που είχαν δρομολογηθεί εκ των ημερών μου. Αυτό δείχνει το συνολικό χαρακτήρα της κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ενδεχομένως τα “γραμμάτια” που πρέπει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να πληρώσει στους συνδικαλιστές του Δημοσίου, οι οποίοι τόσο λυσσαλέα τον στήριξαν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου» τόνισε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει, αναφερόμενος στις δικές του διαπραγματεύσεις με την Τρόικα:

«Πολλοί μιλούν εκ του ασφαλούς και όλοι όσοι κάνουν τους μάγκες σήμερα δεν έχουν κάτσει να διαπραγματευθούν με του Ευρωπαίους. Εγώ διαπραγματεύτηκα πολύ σκληρά με την τρόικα και πέτυχα να μην υπάρχουν άλλοι ποσοτικοί στόχοι απολύσεων, προτάσσοντας ένα διαφορετικό αφήγημα μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του και σχολιάζοντας τις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ειδικότερα του Υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, έκανε λόγο για επικίνδυνη σύγκρουση και γεωπολιτικό σκάκι, με την Ελλάδα να αποτελεί ένα πιόνι «που ενίοτε στις παρτίδες σκακιού τα πιόνια θυσιάζονται. Αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος για την Ελλάδα» όπως χαρακτηριστικά είπε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ., τονίζοντας, παράλληλα, τον κίνδυνο, τον Μάρτιο, να μην υπάρχουν χρήματα, «ούτε για τις τράπεζες, ούτε για να καλυφθούν οι τρύπες στα δημόσια ελλείμματα».

Άξια αναφοράς η τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη για την κοινοβουλευτική διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα Κυβέρνηση, λέγοντας:

«Θυμίζω ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Διαπραγματεύεται χωρίς ακόμα ο Πρωθυπουργός να έχει αναγνώσει τις προγραμματικές δηλώσεις. Και δεν είμαι απολύτως βέβαιος, ότι πρέπει να θεωρείται απολύτως δεδομένη η δεδηλωμένη στη Βουλή.

Τέλος, μιλώντας για τα “εσωτερικά” της Ν.Δ., ο κ. Μητσοτάκης είπε, πως δεν τίθεται θέμα ηγεσίας, «τίθεται θέμα ειλικρινούς αυτοκριτικής και διόρθωσης των λαθών που μας οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα» συμπλήρωσε.

epoli.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις