Γιάννης Πανούσης: Τα περί αφοπλισμού της αστυνομίας δεν τα πιστεύω!

«Τα περί αφοπλισμού δεν τα πιστεύω», δήλωσε νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, διευκρινίζοντας ότι το θέμα δεν είναι να μην έχει όπλο ο αστυνομικός, αλλά η εκπαίδευσή του ώστε «να ξέρει τι θα το κάνει αυτό το όπλο».

«Είναι διαφορετικό πράγμα να ξέρει ένας αστυνομικός πότε βγάζει το όπλο, πού το στρέφει και γιατί το κάνει. Είναι διαφορετικό πράγμα η αστυνόμευση ενός κοινωνικού κινήματος και είναι διαφορετικό πράγμα η αστυνόμευση μίας τρομοκρατικής οργάνωσης», παρατήρησε.

Ερωτηθείς σχετικά με την οπλοφορία αστυνομικών στις διαδηλώσεις σημείωσε ότι προσωπική και επιστημονική του γνώμη είναι οι αστυνομικοί να έχουν όπλο, αν και όπως είπε, πρέπει να δούμε καταρχήν αν χρειάζεται η αστυνομία στις διαδηλώσεις και τι ρόλο θα παίζει.

 

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις