5 Δεκεμβρίου 2020, Σάββατο

Ανοιχτή επιστολή προς τους υποψήφιους Βουλευτές όλων των κομμάτων Νομός Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Σωματείο Ενοικιαζομένων δωματίων
& Διαμερισμάτων  ‘ΟΙ ΠΡΟΝΟΙ ‘

Πόρος 22/01/2015

Ανοιχτή επιστολή προς τους υποψήφιους Βουλευτές όλων των κομμάτων Νομός Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Εν όψει των επερχόμενων εκλογών ευχόμαστε καλή επιτυχία στον αγώνα σας και στην προσπάθειά σας. Ως Σωματείο ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων ‘’ΟΙ ΠΡΟΝΟΙ’’, επιθυμούμε να ενημερωθούμε για τις θέσεις σας ως υποψήφιοι, αλλά και των κομμάτων που εκπροσωπείτε, για τα σημαντικά θέματα που απασχολούν το παρόν και το μέλλον της Περιοχή μας και για την δύσκολη συγκυρία που περνά η χώρα μας.
Είναι δύσκολο μέσα από μια ανοιχτή επιστολή να γίνει πλήρης καταγραφή των προβλημάτων που μας απασχολούν. Είμαστε σίγουροι ότι είστε ενήμεροι στα πολυετή αιτήματα του Σωματείου που αφορούν την περιοχή μας
Πέρα από αυτά υπάρχουν θέματα που είναι έξω από τις δικές μας δραστηριότητες, όπως ξέρετε και ξέρουμε, αφ ενός αλληλοσυνδέονται και αφ εταίρου είναι ζωτικής σημασίας για το κοινωνικό μας περιβάλλον.
Περιμένουμε την τοποθέτησή σας πάνω σ αυτά.
Κέντρου Υγείας και αγροτικού ιατρού, σε μια περιοχή όπως τον Πόρο που σήμερα χαρακτηρίζετε η κυριότερη πύλη εισόδου του νησιού μας.
Η Μαρίνα του Πόρου που δυστυχώς παραμένει στο ΘΑ επί εικοσαετείς
Αρχαιολογικοί χώροι . Είναι βασικό για τον τουρισμό αλά και για μας του κατοίκους να αναδειχτούν όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα και να πάρουν τη θέση που τους αξίζει. Ευελπιστούμε να μεσολαβήσετε για την ηθική και οικονομική υποστήριξη από το κράτος για την αξιολόγηση στους αρχαιολογικούς χώρους, την βελτιώσει του Μυκηναϊκού τάφου Τζανατα για μια εύκολη επισκεψιμότητα, όπως χώρος στάθμιση για τα πούλμαν.
Καθώς και χώρο στέγαση για όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα από την σπηλιά της Δράκαινας στο αναμενόμενο κτίριο του Πόρου όπου ο σχεδιασμός και η μελέτες παραμένουν στα συρτάρια επί εικοσαετίες.
Δρόμος Αργοστόλι Πόρος
Ο μοναδικός οδικός άξονας προς στην πρωτεύουσα αλλά και στα περισσότερα χωριά παραμένει σε κακή κατάσταση.
Τουριστική Προβολή και Διαφήμιση.
Η Κεφαλονιά & Ιθάκη έχουν μείνει πίσω στον τομέα τις διαφήμισης .
Πως σκοπεύετε να αναδείξετε στην ελληνική Κυβέρνηση και στην Ε.Ε. τα παραπάνω προβλήματα?
και με ποιο τρόπο θα προσελκύσουμε τουριστικές επενδύσεις στην περιοχή μας? Όταν παραμένουν από το 1960 ανεκμετάλλευτα οικόπεδα.
Θα θέλαμε να σας επιβεβαιώσουμε ότι το σωματείο παραμένει αρωγός και οι προϋποθέσεις πού κατά την γνώμη μας μπορούν να συμβάλλουν στην ανάδειξη και εφαρμογή της ανάπτυξης.

Με εκτίμηση
επ/ πρόεδρος Γεώργιος Μεταξάς

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις