4 Δεκεμβρίου 2020, Παρασκευή

Σωτήρης Κουρής: Συλλυπητήρια επιστολή

Με απίστευτη θλίψη και πόνο ψυχής υποδεχθήκαμε σήμερα τον Μακαριστό Μητροπολίτη Κεφαλληνίας και σεβαστό ποιμενάρχη μας Κύρου Σπυρίδωνα και θέλω να εκφράσω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στους οικείους του, στην εκκλησία και στον λαό της Κεφαλονιάς. 

Με βαθιά εκτίμηση ,σεβασμό συνεργάστηκα άψογα σε θέματα Εκκλησία και Πολιτείας απ ‘ οποία πολιτειακή θέση και αν υπηρέτησα ,τα 30 συναπτά έτη που διετέλεσε Μητροπολίτης Κεφαλονιάς και αυτο με ωθεί να εκφράσω με βεβαιότητα οτι υπήρξε ένας λαμπρός ποιμενάρχης και θρησκευτικός καθοδηγητής κλήρου και λαού.
Με το πολυετές εργο του ανέδειξε την εκκλησία της Κεφαλονιάς εκ βάθρων και με την στιβαρή και σοφή ποιμαντορία του στήριξε την εκκλησία μας και προς πάντων ανέδειξε το θρησκευτικό συναίσθημα κλήρου και λαού.
Το Ιερατικό και Θρησκευτικό εργο του λαμπρό και η κοινωνική και φιλανθρωπική του δράση σκέπαζε το ποίμνιό του με αγάπη και αλληλεγγύη.
Ειναι ενα εργο παρακαταθήκη με αποδέκτες την εκκλησία και τον λαό μας ,ενα εργο που μας βαρύνει και πρέπει να το συνεχίσουμε.
Ειμαι βέβαιος οτι θα αποτελεί πάντοτε άσβεστο φάρο και σημείο αναφοράς καλού και αγαθού ποιμενάρχη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κεφαλονιας´ και όλης της Ελλάδας .

Σωτηρης Κουρης
τ. Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς κ´ Ιθάκης Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΙΝ

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις