2 Δεκεμβρίου 2020, Τετάρτη

Σχόλιο του γραφείου τύπου της πολιτικής συνεργασίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ –ΜΑΡΣ για τις δηλώσεις Δραγασάκη

ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή
ΜΑΡΣ-Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση
Πολιτική συνεργασία δυνάμεων και αγωνιστών-τριών

Τηλ. 210 8224344

Σχόλιο του γραφείου τύπου της πολιτικής συνεργασίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ –ΜΑΡΣ για τις δηλώσεις Δραγασάκη

Τελικά πόσο απέχει η δανειακή σύμβαση από τα μνημόνια;
Μέχρι σήμερα όλοι νομίζαμε ότι τα δάνεια, η αποπληρωμή του ληστρικού χρέους και τα μνημόνια πάνε μαζί, κατά τον Γ. Δραγασάκη, όμως, μπορούν να υπάρξουν δανειακές συμβάσεις χωρίς μνημόνια, τα οποία πρέπει να αντικατασταθούν με νέα μεσοπρόθεσμα προγράμματα που θα εξυπηρετούν την ανάπτυξη και θα χαράξουν μια άλλη πορεία για την Ευρώπη.
Είτε πρόκειται για εγγυήσεις που δίνονται στους κύκλους του διεθνούς κεφαλαίου, είτε απλά για επανάληψη των γνωστών αυταπατών του ΣΥΡΙΖΑ για τη δυνατότητα μιας σχετικά φιλολαϊκής πολιτικής χωρίς πραγματική ρήξη με τους μηχανισμούς του διεθνούς κεφαλαίου, οι δηλώσεις του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν ξεκάθαρη την αναπόφευκτη υποταγή της μελλοντικής κυβέρνησης στις απαιτήσεις της κυρίαρχης πολιτικής που έχει ήδη δρομολογηθεί.
Για κάτι τέτοιο άλλωστε μας προϊδεάζει και η τακτική των μειωμένων προσδοκιών που καλλιεργεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί σήμερα δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική αλλαγή της πολιτικής σε φιλολαϊκή κατεύθυνση χωρίς τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από ευρώ, τη ρήξη και την έξοδο από την ΕΕ και την απαλλαγή από την εποπτεία των διεθνών οργανισμών των πολυεθνικών.
Οποιαδήποτε προσπάθεια για εξυπηρέτηση του χρέους με φιλολαϊκό πρόσημο και στ πλαίσιο των απαιτήσεων της ΟΝΕ και της ΕΕ, θα καταλήξει όχι μόνο σε φιάσκο, αλλά στην τραγωδία μιας Αριστεράς που θα συνεχίζει την ίδια πολιτική που ο εργαζόμενος λαός έχει ήδη καταδικάσει.
Γι’ αυτό στις 25 Γενάρη ψηφίζουμε-στηρίζουμε την πολιτική συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ –ΜΑΡΣ. Γιατί μόνο η ύπαρξη και η ενίσχυση της Αριστεράς της αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, των αγώνων και της σύγχρονης σοσιαλιστικής προοπτικής, μπορεί να ακυρώσει αυτή την προοπτική και να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα!

21/1/2015

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις