5 Δεκεμβρίου 2020, Σάββατο

Ανακοίνωση για τον θάνατο του Δεσπότη από τον υποψήφιο βουλευτή Γεράσιμο Βασιλάτο

Με θλίψη πληροφορήθηκα τον απώλεια του Ποιμενάρχη της Εκκλησίας μας και θέλω να εκφράσω την βαθειά μου λύπη. Με τον κυρο Σπυρίδωνα υπήρξα συνεργάτης όλα τα χρόνια της ποιμαντορίας Του. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας υπήρξε η δημιουργία πολλών έργων και ενδεικτικά αναφέρω μερικά:
• Ιερά Μονή Αγίου Ανδρέα: Μουσείο και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου.
• Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου: Παρθενώνας, Προσθήκη στο Ηγουμενείο, Ξενώνας, Ανάπλαση παλαιών κελιών μοναχών, Διαμόρφωση του προαύλιου Παλαιού & Νέου Ιερού Ναού του Αγίου.
• Ιερά Μητρόπολης: Πνευματικό Κέντρο και προσθήκη βοηθητικών κτηρίων.
• Πολλές εκκλησίες και καμπαναριά.
Η ποιμαντορία του χαρακτηριζόταν από στήριξη των Ιδρυμάτων, των νέων, της τρίτης ηλικίας και πολλών φτωχών οικογενειών.
Κράτησε ίσες αποστάσεις από τους εμπλεκόμενους στις εκκλησιαστικές διαμάχες του πρόσφατου παρελθόντος, προσπαθώντας να κρατήσει την ηρεμία στις σχέσεις του κλήρου και του λαού της Κεφαλονιάς.
Κεφαλλονίτης παρά Πειραιώτης, τελικά, αγάπησε το νησί, αλλά και οι Κεφαλλονίτες ανταποκρίθηκαν στην αγάπη Του. Θα παραμείνει πάντα στις καρδιές μας. Τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια μου στους οικείους Του.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις