5 Δεκεμβρίου 2020, Σάββατο

Χαράλαμπος Λυκούδης “ΜΠΟΡΩ! Το Ληξούρι θα μπει σε δρόμο Ανάπτυξης

Για μένα η Κεφαλονιά και η Ιθάκη δεν είναι ο τόπος διακοπών. Είναι κάτι παραπάνω. Είναι ο παράδεισος μου.

Με αυτά  τα λόγια ξεκινά ένας ειλικρινής διάλογος με τον υποψήφιο Βουλευτή με την Ν.Δ., τον Ληξουριώτη Χαράλαμπο Λυκούδη !

Συναντήσαμε τον κ. Λυκούδη στον “Αίνο” στο Αργοστόλι. Παρόλο που ο χρόνος του ήταν περιορισμένος δεν κοίταξε ούτε μιά φορά το ρολόι του.

Ποιός είναι ο Χαράλαμπος Λυκούδης;

Διάσημος Δικηγόρος (Ποινικολόγος), ο οποίος εργάζεται στην Αθήνα με Ληξουριώτικη καταγωγή. Μεγάλωσε στο Ληξούρι. Εδώ πήγε σχολείο, εδώ έρχεται διακοπές με την πρώτη ευκαιρία. Στο Ληξούρι περνάει τα καλοκαίρια του.

“Κάποιοι θεώρησαν ότι ενώ εργάζεστε και ζείτε στην αθήνα ήρθιατε ξαφνικά να διεκδικήσετε την έδρα, παρόλο που δεν ζείτε εδώ” έρχεται δυναμικά η ερώτηση από την Ελευθερία Κουλουριώτου

“Πολλοί Κεφαλονίτες που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα ξέρετε πολύ καλά ότι έχουν την ίδια αγάπη, το ίδιο πάθος και την ίδια νοσταλγία για την Κεφαλονιά, όπως και όσοι κατοικούν μόνιμα στην Κεφαλονιά. Η ψυχή μας είναι στην Κεφαλονιά και στην σημερινή εποχή μέσω των site και των ΜΜΕ έχουμε μιά πλήρη εικόνα για τα προβλήματα και τις δράσεις στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη. Υπάρχετε εσείς και με την εγκυρότητα της είδησης μπορέιτε να ενημερώσετε τον άνθρωπο στην Αθήνα, στην Αμερική και να έχει καθημερινή άποψη για το συμβαίνει ανά ώρα στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη

Στο Ληξούρι έχω μεγαλώσει, η ζωή μου ολόκληρη, οι συμμαθητές μου στο Ληξούρι είναι.” απαντά ο κ. Λυκούδης

“Κινηθήκατε αθόρυβα. Ερχόσαστε τα καλοκαίρια και είχατε τις επαφές και τις γνωριμίες σας. DSC_0006Βρήκατε την ευκαιρία και διειδικείτε την έδρα;”, ρωτά η δημοσιογράφος της ΕΡΑΚ

“Η επιλογή μου να κατέβω και να διεκδικήσω την έδρα, ήταν ξαφνική και έγινε αυθόρμητα και πολύ βασανιστικά γιατί είχα μιά συγκροτημένη επαγγελματική και οικογενειακή ζωή και πολλά πράγματα θα ανατραπούν. Το προσωπικό μου ρολόι χτύπησε και ένιωσα έπρεπε να έρθει στο νησί. Πληγώθηκα με την κατάσταση στο Ληξούρι μετά τους σεισμούς.”

Γιατί στην ΝΔ και όχι κάπου αλλού

Μπαίνω σε μιά μάχη όπου η ΝΔ είναι πίσω και αυτό επειδή πιστεύουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε. Αυτήν την στιγμή στην πατρίδα μας συγκρούονται δυό πολιτικές. Αυτές οι εκλογές είναι από τις πιο κρίσιμες των τελευταίων δεκαετιών.

Πιστεύω ότι οι μόνες μάχες που είναι χαμένες είναι αυτές που δεν δόθηκαν ποτέ. Μπορώ να φέρω εις πέρας αυτ’ήν την αποστολή. Έχω την γνώση, την εμπειρία και μπορώ να πετύχω νίκες για να νησιά μας. Μπορώ να ενώσω τον Δήμο και την Περιφέρεια σε έναν κοινό αγώνα για τα νησιά μας.

 

Για την Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Σε προσωπικό επίπεδο είναι μιά εξαιρετική κυρία η Βουλευτής, την σέβομαι την εκτιμώ απεριόριστα. Έχει μιά θητεία τόσα χρόνια. Η Βουλευτής και όχι η κυβέρνηση κρίνεται για τις πράξεις και τις παραλείψεις της. Κρίθηκε η κα Θεοπεφτάτου. Στην μάχη του ΤΕΙ και στην μάχη των σεισμών. Δεν ήταν συμπαραστάτης στις μάχες ούτε για να μείνει το ΤΕΙ ούτε στην περίπτωση των σεισμών. Το μόνο που έκανε ήταν να βγάζει δελτία τύπου. Εκρίθη και ευρέθη ελειπής. Την είδατε πουθενά στο Ληξούρι;

Ποιό είναι το έργο της για την Κεφαλονιά;;; Ήταν απούσα στις μάχες της Κεφαλονιάς. Δεν θα κρίνουμε το έργο της; Έτσι πρέπει να είναι η βουλευτική δύναμη;”

“Δεν υπάρχει πιο άχαρος ρόλος του να είσαι βουλευτής αντιπολίτευσης” είπε στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της.

DSC_0009“Παίρνω θέση από τώρα. Θα πετύχω πράγματα για τα νησιά μας. Νομίζω ότι ήταν μιά προσπάθεια δικαιολογίας αυτή που ανέφερε η κα Θεοπεφτάτου. Δεν κρίνουμε μόνο το αποτέλεσμα. Κρίνουμε την προσπάθεια της. Δεν υπήρχε καν προσπάθεια. Δείξτε μου ένα πρωτοκολλημένο έργο της κα Θεοπεφτάτου για έναν δρόμο, για στήριξη σε πολιτιστικό σύλλογο της Κεφαλονιάς, για ένα σχολείο. Δείξτε μου και τότε εγώ θα σας πω να ψηφίσετε την κα Θεοπεφτάτου. Προσπάθησε; Δεν προσπάθησε !

“Είναι πολλοί οι αναποφάσιστοι και θα περιμέναν όλοι η ΝΔ να μην έχει υψηλά ποσοστά.

Γιατί ιδιαίτερο φυλλάδιο για την Παλλική;”

 

“Ιδιαίτερο φυλλάδιο για την Παλλική.

Κατά πρώτον γιατί έζησα τόσα χρόνια στο Ληξούρι και διαμόρφωσα τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά μου.

κατά δεύτερον πιστεύω ακράδαντα ότι το Ληξούρι πρέπει να μπει σε έναν δρόμο ανάπτυξης. Δεν του χρωστάμε είναι δικαίωμα του. Ανάπτυξη στην Κεφαλονιά, χωρίς ανάπτυξη στο Ληξούρι δεν μπορεί να υπάρξει. Δεν μπορεί το ένα τρίτο γεωγραφικά της Κεφαλονιάς, να είναι πίσω. Θέλω το Ληξούρι να αντιμετωπίσει την κατάσταση και την πληγή του. Μην ξεχνάτε ότι ήταν η μεγαλύτερη φυσική καταστροφή των τελευταίων ετών, αυτή που βίωσε η πόλη μας. Ένιωσα ότι πρέπει να βάλω την προσωπική μου σφραγίδα στην ανάπτυξη του Ληξουρίου.

Το πολιτικό μου γραφείο θα λειτουργήσει στο Ληξούρι για να είμαι κοντά και να ενημερώνομαι. θεωρώ χρέος μου το γραφείο να είναι στο Ληξούρι. Ο κάθε πολίτης πρέπει να μπορεί να έχει έναν  γραφείο και να είναι κοντά με τον Βουλευτή του. Είναι άποψη μου, το πιστεύω και θα το κάνω.”

Η ψήφος και ο Τσίπρας

“Δεν θα βγω και θα πω ότι δεν έγιναν λάθη, σφάλματα και παραλείψεις για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Η ψήφος μας όμως δεν πρέπει να είναι αποτέλεσμα θυμού.

Θα πάμε ενωμένοι στην ΕΕ ή θα βγούμε από το νόμισμα; Και μου λέτε για τις κωλοτούμπες του Τσίπρα. Ένα μεγάλο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν ότι δεν θα κάνει τίποτα. Δεν πιστεύουν οι δικοί τους αυτά που λέει ότι θα τα κάνει.

Που θα βρει τα λεφτά για να κάνει όλα αυτά που κάνει; Σκορπά τον τρόμο στο διαδίκτυο. Μιλά για εσωτερικό δανεισμό, δηλαδή για κλοπή των κόπων μιάς ζωής του καθενός. Δεν έχει απαντήσειDSC_0012 ευθεως τις ερωτήσεις αυτές.

Ότι έκανε ο Παπανδρέου με το “λεφτά υπάρχουν” το ίδιο μότο χρησιμοποιεί και ο Τσίπρας με το “λεφτά θα βρούμε” και υπόσχεται προσλήψεις και φοροαπαλλαγές”… 

Γιατί ψήφος στον Χαράλαμπο (Μπάκη) Λυκούδη;

“Δεν μου χαρίστηκε τίποτα στην ζωή μου. Αυτό που με συνοδεύει είναι ότι είμαι ο ταπεινός γιός του Σπυράγγελου, του ταπεινού εμπόρου από το Ληξούρι. Πάλεψα, νίκησα και αυτό έχω χρέος να κάνω για την Κεφαλονιά.

Θα μπορέσω να κινητοποιήσω όλους τους θεσμούς και θα διεκδικήσουμε πράγματα και θα κερδίσουμε για την Κεφαλονιά. Όταν ο Δήμος και ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είναι ενωμένοι θα πάει το νησί μπροστά όποιος και να είναι στην Κυβέρνηση, είτε είναι ο Τσίπρας, είτε ο Φιντέλ Κάστρο.

 Μου δίνει δύναμη το ότι με έχουν θυμηθεί άνθρωποι που με γνωρίζουν, συμμαθητές μου, φίλοι μου, φίλοι των γονιών μου. Δεν έχω πρόβλημα να πάρω τον μισθό του Βουλευτή. Δεν χρειάζομαι τον μισθό του Βουλευτή. Η επαγγελματική μου σταδιοδρομία μου έχει εξασφαλίσει άνεση.

Θέλω να αφήσω την προσωπική μου σφραγίδα, θέλω τα παιδιά μου να ξέρουν ότι ο πατέρας τους έκανε πράγματα για το νησί του, για την Παλλική. Είμαι περήφανος για το όνομα και την παρακαθήκη που μου άφησε ο πατέρας μου.”

 Η αγαπημένη Ιθάκη

Καθαρές κουβέντες για την Ιθάκη.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτήν την στιγμή είναι το συγκοινωνιακό.

Πως μπορεί να γιατρευτεί;

DSC_0008Αν πάει μπροστά η Κεφαλονιά και μείνει σταθερή η σημερινή τιμή στα καύσιμα. Αυτήν την στιγμή η γραμμή δεν είναι βιώσιμη. Ο κάθε πολίτης μπορεί να παίρνει τα στοιχεία από το Λιμεναρχείο., Μέχρι το 2008 υπήρχε μεταφορικό έργο προς Κεφαλονιά και Ιθάκη, με πολλέ νταλίκες, με συνεχόμενη μετακίνηση. Η οικογένεια Στρίντζη αναγκάστηκε να σταματήσει. Έχει ένα δεμένο καράβι στην Δραπετσώνα και πληρώνει 250.000 ευρώ και δεν το βάζει στην γραμμή για να βγάζει τα όσα χάνει; Άρα, αν το βάλει στην γραμμή το πλοίο θα χάσει πολλά περισσότερα από όσα πληρώνει. Πως θα πει κάποιος ψέματα στον Ιθακήσιο;

Θέλετε να κοροϊδεύουμε τον κόσμο; Αυτή είναι η αλήθεια. Πρέπει να πάμε μπροστά. Πρέπει να αναπτυχθεί η Κεφαλονιά και τότε θα έρθουν όχι ένα αλλά πέντε καράβια.

1.500.000 ευρώ μπαίνουν μέσα τα καράβια για να βάλουν πλοίο στην γραμμή αυτήν την στιγμή. Έχουν αυτά τα στοιχεία όλες οι ακτοπλοϊκές. Με την παρουσία της Kefalonian Lines οι μεταφορές είναι πολύ καλύτερες από ότι ήταν πριν έρθει. Με πολυ καλύτερες τιμές, καλύτερες υπηρεσίες. Πόσα εκατοντάδες φορτηγά πέρασαν με τους σεισμούς δωρεάν χωρίς να πληρώσουν; Πόσα σωματεία και συλλόγους έχει στηρίξει με χορηγίες; Πρέπει να είμαι περήφανος και είμαι και όχι να απολογούμαι για την οικογενειακή αυτή επιχείρηση.

Περιοδείες σε Κεφαλονιά-Ιθάκης | Τα σχόλια του πολίτη

Δεν την ξέρουμε, δεν την γνωρίζουμε, δεν την έχουμε δει την κα Θεοπεφτάτου αυτά τα 2,5 χρόνια. Δεν υπήρξε Κοινοβουλευτική εκπροσωπηση στα νησιά μας αυτά τα χρονια. Αυτά λέει ο κόσμος, από τα Ομαλά, έως και το Ληξούρι και την Ιθάκη.

Δεν μου λείπει το καλό γραφείο και το καλό αυτοκίνητο. Τα έχω κατακτήσει.

Θέλω να δώσω πράγματα στην Κεφαλονιά. Μπορώ να δώσω πράγματα. Θέλω να προσφέρω. Πολύ σύντομα θα ξαναγίνουν εκλογές. Δεν έχω σκοπό να απολογούμαι. Δεν θα δώσω το δικαίωμα να πουν ότι για όσα έλεγα για την Θεοπεφτάτου, κι έκανες τα ίδια.

 Πολιτικός με την ευρή έννοια δεν θα γίνω. Δεν έχω σκοπό να γίνω επαγγελματίας πολιτικός. Μόλις νιώσω ότι ο σκοπός μου τελείωσω, ότι το Ληξουράκι είναι καλά, εγώ θα αποχωρήσω. Επιτυχημένος πολιτικός θεωρείται αυτός που αφουγκράζεται τα προβλήματα της κοινωνίας και τον συνάνθρωπο του.

 Θέλω να περάσω μηνύματα δικά μου, μηνύματα ανθρώπινα. Θέλω να αφήσω το προσωπικό μου στίγμα. Μπορώ ! Αυτό είναι το σύνθημα μου. Έχω την εμπειρία, την ικανότητα, την αγάπη και κοιτώντας στα μάτια τους ανθρώπους δηλώνω ότι θα είναι μία από τις καλύτερες θητείες της Κεφαλονιάς αν με εμπιστευτούν.

Ένας μεγάλος άνθρωπος που έδωσε πολλά στο Ληξούρι και στην Κεφαλονιά, ήταν ο Γεράσιμος ο Μεσσάρης. Το Ληξούρι έχει την δυνατότητα μετά τον Μεσσάρη να βγάλει ξανά Ληξουριώτη Βουλευτή !!!

 Λίγα λόγια και σταράτα. καθαρές κουβέντες με ειλικρίνεια. Αρκεί να ακούσετε και να δείτε το βιντεο της συνέντευξης. Η χροιά της φωνής του κ. Λυκούδη, αρκεί για να βάλει κάποιες καοκήθειες στην θέση τους !

kefalonias.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις