4 Δεκεμβρίου 2020, Παρασκευή

Καταγγελία: Ελλιπής  στελέχωση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Αργοστολίου Κεφαλονιάς

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

                — Η ΕΛΠΙΔΑ –

 Ο  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Κεφαλονιάς –Η ΕΛΠΙΔΑ- καταγγέλλει το υπουργείο Παιδείας για τον μη έντιμο και σοβαρό τρόπο αντιμετώπισης της στελέχωσης του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ  Αργοστολίου Κεφαλονιάς. Συγκεκριμένα ενώ πιέζει τον Διευθυντή να  λειτουργήσει το σχολείο με την έναρξη του σχολικού έτους (12/11/2014) όπως όλες οι εκπ/κές μονάδες  αφού  μόλις τα μέσα Δεκεμβρίου 2014 ανακοινώθηκαν οι προσλήψεις με αποτέλεσμα οι διορισθέντες να έχουν  βρει εργασία και να μην προσέλθουν στο διορισμό τους.

Μέχρι τώρα το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ λόγω έλλειψης χρηματοδότησης λειτουργούσε  με δωρεές  σούπερ-μάρκετ και ιδιωτών. Τώρα δυστυχώς προστέθηκε και το πρόβλημα  έλλειψης σε επιστημονικό εκπ/κό προσωπικό(έλλειψη μαθηματικού, ψυχολόγου, γεωπόνου, λογοθεραπευτή , εργοθεραπευτή, τουριστικών επαγγελμάτων). Όπως διαφαίνεται βαδίζουμε ολοταχώς προς το κλείσιμό του. Κύριοι ανεγκέφαλοι του υπουργείου Παιδείας δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι αυτά τα παιδιά  διψούν για μάθηση και δημιουργία και έχουν και αυτά όπως όλα τα παιδιά αυτό το δικαίωμα που εσείς τους στερείτε? Το σημερινό πρόγραμμα του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ είναι:

Δευτέρα-Παρασκευή  9-11.30 πμ

Τρίτη-Τετάρτη- Πέμπτη  9-12.15 μεσημ.

Αν αυτό σας καλύπτει ως προς τις ώρες μάθησης τότε σας λέμε ότι εσείς ορίζετε ότι πρέπει να γίνονται τουλάχιστον 180 ώρες διδασκαλίας τον μήνα και τώρα γίνονται μόνο 98 ώρες. Και δεν είναι μόνο αυτά Φέτος αποφοιτούν με βάσει τον νόμο από το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ (έντεκα) 11 μαθητές, με ελλιπή  μάθηση και εκπαίδευση λόγω των προβλημάτων του σχολείου. Που θα πάνε αυτά τα παιδιά όταν ο Διοικητής του Γ.Ν.Ν Κεφαλονιάς  και υπεύθυνος του ΚΕΦΙΑΠ  πρώην  (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ)  που εσείς διορίσατε το έκαμε παράρτημα του ΕΟΠΥΥ?

Υποχρεωτικά θα κλειστούν στα σπίτια τους ή θα καταλήξουν σε κάποια  <ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ > ιδρύματα όπως τα κλουβιά των Λεχαινών.

Με εκτίμηση

                                             Για το ΔΣ του Συλλόγου

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΜΑΚΗΣ                                    ΜΑΡΙΕΤΤΑ Ν. ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΥ

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις