27 Νοεμβρίου 2020, Παρασκευή

ΕΛΜΕΚΙ: Δεν αναγνωρίζουμε την ιδιωτικοποίηση στα Ράγια-Να προωθηθεί το νέο σχολικό συγκρότημα στην περιοχή του Πόρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δεν αναγνωρίζουμε την ιδιωτικοποίηση στα Ράγια.

Να προωθηθεί το νέο σχολικό συγκρότημα στην περιοχή του Πόρου Κεφαλονιάς.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την ιδιωτικοποίηση μέσω ΤΑΙΠΕΔ στα Ράγια του Πόρου της Κεφαλονιάς εκτάσεων τα οποία υποτίθεται ότι διατίθενται για δημιουργία του νέου σχολικού συγκροτήματος β΄βάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή. Η μέχρι πρότινος συγκυβέρνηση, υλοποιώντας τη γενική κατεύθυνση ΕΕ – μονοπωλίων, με απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2883Β 14.11.2013 προχώρησε στην μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ δημοσίων εκτάσεων στην Κεφαλονιά, μεταξύ των οποίων και αυτών στην περιοχή Ράγια συνολικής έκτασης 15.665 τ.μ. Η επιλογή αυτή εντάσσεται στα πλαίσια ενός μακροχρόνιου σχεδιασμού της ΕΕ για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, την οποία αποδέχονται και στηρίζουν όλες οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου.

Η καταληκτική ημερομηνία του νέου διεθνή δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού τις 14.01.2015. Είναι φανερό ότι η παραπάνω πολιτική επιλογή υποθηκεύει τα συμφέροντα του λαού της Κεφαλονιάς.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει, επίσης, ότι αν και η διαδικασία κινείται άμεσα καμία αντίδραση δεν υπήρξε ούτε από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντίθετα το Δεκέμβρη του 2013 υπήρξε σχετική καταγγελία. Είναι μεγάλες οι ευθύνες των τοπικών αρχών (δημοτικών και περιφερειακών) γιατί – πριμοδοτώντας  άλλες προτεραιότητες – απεμπόλησαν το αίτημα των νέων σχολικών συγκροτημάτων και δεν πήραν μέτρα δέσμευσης της χρήσης των εκτάσεων στα Ράγια για το σκοπό αυτό.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα να παλέψει για την ανατροπή αυτής της πολιτικής επιλογής. Να διαφυλαχθεί η δημόσια περιουσία. Να προωθηθεί το αναγκαίο νέο σχολικό συγκρότημα στην περιοχή του Πόρου.

Αργοστόλι 14 Γενάρη 2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Βάρσος Δημήτρης

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις