ΕΑΣ: Σε δόσεις η Εξισωτική Αποζημίωση 2014

Ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός Κεφαλληνίας και Ιθάκης ενημερώνει ότι, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η πρώτη δόση της πληρωμής της Εξισωτικής Αποζημίωσης του 2014, συγκεκριμένα 44 εκατομμύρια ευρώ σε 54.000 δικαιούχους πανελλαδικά, έγινε σε όσους δικαιούχους ανταποκρίθηκαν έγκαιρα και προσκόμισαν τα αναγκαία δικαιολογητικά, όπως είχαν την υποχρέωση από το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.

Παράλληλα, στους λογαριασμούς δικαιούχων πιστώθηκε πανελλαδικά από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ποσό συνολικού ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ για την Εξισωτική Αποζημίωση του 2013 μετά τα διευκρινιστικά στοιχεία και τα δικαιολογητικά που προσκόμισαν. Όπως επισημαίνει ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., «η επόμενη πληρωμή για την Εξισωτική Αποζημίωση 2014 θα αφορά και την εξόφληση του υπολοίπου αυτών που λαμβάνουν τώρα την προκαταβολή, όσο και την πληρωμή αυτών που παρουσιάσθηκαν προβλήματα στην πληρωμή τους μετά τον διασταυρωτικό έλεγχο των δικαιολογητικών τους. Διευκρινίζεται ότι για να γίνει ορθά και με δίκαιο τρόπο η επόμενη πληρωμή, θα διορθωθούν και τυχόν σφάλματα στην κατανομή των βοσκοτόπων που έγινε στο πλαίσιο της Ενιαίας Ενίσχυσης, διαδικασία που ξεκινάει από 7.1.2015 και θα ολοκληρωθεί τέλος Ιανουαρίου». Για περισσότερες διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται καθημερινά στα γραφεία του Ενιαίου Αγροτικού Συνεταιρισμού στο Αργοστόλι.

Για τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό Κεφαλληνίας & Ιθάκης
Ανδρέας Π. Καλαφάτης, Πρόεδρος Δ.Σ.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις