Νέο κύμα ψυχρής εισβολής από Κυριακή – Τσουχτερό κρύο τα Θεοφάνια

Από σήμερα σταδιακά κοπάζουν τα πολύ έντονα φαινόμενα, ήδη παρατηρείται πτώση της έντασης του ανέμου και η θερμοκρασία αγγίζει μέχρι τους 11 βαθμούς Κελσίου και ίσος τους 12 βαθμούς σε κάποιες απάνεμες περιοχές.

Από αύριο Παρασκευή αν εξαιρέσουμε τον πρωινό παγετό η ελάχιστη θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά οπότε θα μειωθεί και η δυσφορία. Η θερμοκρασία τελικά μπορεί να μην έπεσε 2-3 βαθμούς ακόμα όπως αναμένονταν, αλλά η αίσθηση της θερμοκρασίας ήταν για πολλές ώρες κάτω του μηδενός!

Παρασκευή και το Σάββάτο όπως δείχνουν τα τελευταία δεδομένα θα πάρουμε μια ανάσα μιας και η θερμοκρασία θα ανέβει πιθανότατα μέχρι στους 13 με 14 βαθμούς, το σημαντικότερο είναι ότι και η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη και σε συνδυασμό με την πτώση της έντασης των ανέμων η αίσθηση της θερμοκρασίας σημαντικά βελτιωμένη σε σχέση με προηγούμενα εικοσιτετράωρα.

Η μικρή αυτή ανάπαυλα του καιρού δεν θα κρατήσει για πολύ μιας και από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής θα αρχίσει σταδιακά η αύξηση της έντασης των βόρειων ανέμων που θα φέρουν νέα σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Αυτή την φορά είναι πολύ πιθανό ο αίσθηση της θερμοκρασίας να 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη!

Κυριακή και Δευτέρα αναμένουμε αναμένουμε κάποιες ασθενείς βροχοπτώσεις που  δεν αποκλείεται ξημερώματα Κυριακής να μετατραπούν σε χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βέβαια είναι ακόμα νωρίς να γίνει ασφαλής πρόβλεψη.

Τα Θεοφάνια και ο καθιερωμένος Αγιασμός των Υδάτων όπως δείχνουν όλα τα προγνωστικά μοντέλα θα γίνει κάτω από τσουχτερό κρύο, ενώ οι άνεμοι δείχνουν να είναι μέτριας έντασης με διεύθυνση βόρεια, βόρειο-ανατολική.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις