2 Δεκεμβρίου 2020, Τετάρτη

Σημαντική προσφορά αρωγής ασθενών από την εταιρία Άγιος Λουκάς ο ιατρός (Συμφερουπόλεως)

Κατά τη διάρκεια των εορτών πληροφορηθήκαμε για την φιλανθρωπική δράση της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Άγιος Λουκάς ο ιατρός (Συμφερουπόλεως), προς τιμήν της οποίας πραγματοποιήθηκαν και δύο Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δημοτικό Θέατρο Ο Κέφαλος.

Συναντήσαμε τα μέλη της εταιρείας, πρόεδρος της οποίας είναι η κα Ευτυχία Αναστασιάδου, στο Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου όπου και μας ξενάγησαν στην παθολογική και την χειρουργική κλινική όπου έχουν γίνει οι δωρεές σε κρεβάτια και καρέκλες που είναι αναγκαία για την ευκολία αλλά και την άνεση των ασθενών. Ανάμεσα στα μέλη της εταιρία είναι ο κ. Νικόλας και η κα Μιλένα Μεσσάρη.

Όλοι θυμόμαστε και γνωρίζουμε την κατάσταση που επικρατούσε στο νοσοκομείο με τα άκρως ακατάλληλα και παλαιάς τεχνολογίας κρεβάτια που δυσκόλευαν την σωστή διαχείριση των ασθενών από το νοσηλευτικό και το ιατρικό προσωπικό, αφού έπρεπε να σηκώνουν τους ασθενείς για την παραμικρή εξέταση με τις όποιες συνέπειες στην υγεία τους.

Τώρα όμως χάρη στις γενναιόδωρες  συνδρομές συμπολιτών μας στην εν λόγω εταιρεία τα δωμάτια των ασθενών άλλαξαν προς το καλύτερο εξοπλισμένα με κρεβάτια τελευταίας τεχνολογίας με τους ασθενείς να είναι πιο άνετα, να εξυπηρετούνται καλύτερα αλλά το πιο βασικό το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μπορεί πλέον να εξετάσει και να χορηγήσει την θεραπεία που έχουν ανάγκη οι ασθενείς χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους.

Η εταιρία Άγιος Λουκάς αγόρασε 61 σύγχρονες ηλεκτρικές κλίνες που δίνουν την δυνατότητα στον ασθενή να αυτοεξυπηρετείται πλήρως χρησιμοποιώντας control, τα κρεβάτια διαθέτουν ρυθμιζόμενες χειρολαβές, επιμήκυνση, αδιάβροχα στρώματα με προδιαγραφές μασάζ για αποφυγή κατακλίσεων ενώ σύντομα τα μέλη της εταιρίας σκοπεύουν να αγοράσουν κομοδίνα με ψυγείο και ανακλινόμενο τραπεζάκι φαγητού.

Εκτός από τα κρεβάτια η εταιρία προμήθευσε το νοσοκομείο με 80 μοντέρνες πλαστικές καρέκλες με χρήματα από την ανακύκλωση των παλιοσίδερων του νοσοκομείου, 20 τόνους για την ακρίβεια, τα οποία πούλησαν συγκεντρώνοντας το ποσό των 1050 ευρώ, ακόμα με χρήματα που πρόσφεραν 17 δικηγόροι, 35 ευρώ έκαστος, μπόρεσαν και αγόρασαν τις πολύ ωραίες και αναπαυτικές καρέκλες που κοσμούν τα δωμάτια.

Με δωρεές επίσης ιδιωτών κατάφεραν και ανακαίνισαν τα δύο σαλόνια αναμονής που υπάρχουν σε κάθε όροφο, στην παθολογική και χειρουργική κλινική αναβαθμίζοντας τους δύο χώρους. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στους χώρους του νοσοκομείου είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα συγκεκριμένα κρεβάτια βάζοντας για λίγο τους εαυτούς μας στην θέση των ασθενών και να δούμε από κοντά την ευκολία και την άνεση που προσφέρουν στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν.

Είναι ευχάριστο και συγκινητικό το γεγονός ότι παρ’ όλη την κρίση που διανύουμε όλα αυτά τα χρόνια υπάρχουν ακόμα κάποιοι συνάνθρωποί μας που προσφέρουν ανιδιοτελώς στην κοινωνία και ιδίως στον χώρο της υγείας που έχει πληγεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

1-DSC09308 1-DSC09309 1-DSC09310 1-DSC09311 1-DSC09312 1-DSC09313 1-DSC09315 1-DSC09316 1-DSC09317 1-DSC09318 1-DSC09319 1-DSC09320 1-DSC09321 1-DSC09325 1-DSC09326 1-DSC09327 1-DSC09328 1-DSC09330

bed bed2 bed3 bed4 bed5 bed7

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις