Νίκη για το κίνημα αλληλεγγύης η απελευθέρωση των πέντε Κουβανών πατριωτών από τις ΗΠΑ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ χαιρετίζει την απελευθέρωση και επιστροφή στις οικογένειές τους, των Κουβανών πατριωτών Gerardo, Ramon και Antonio που παράμεναν φυλακισμένοι στις ΗΠΑ (οι υπόλοιποι δύο είχαν αποφυλακιστεί νωρίτερα).

Ο αγώνας του Κουβανικού λαού και της ηγεσίας της Κούβας, από κοινού με το παγκόσμιο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, βρίσκει πλέον τους συνολικά «Πέντε Κουβανούς» στην πατρίδα τους, την οποία με κίνδυνο της ζωής τους και με πολυετή άδικη καταδίκη και φυλάκιση, υπηρέτησαν ηρωικά. Οι κουβανοί αγωνιστές έμειναν φυλακισμένοι σε απάνθρωπες συνθήκες, για μεγάλα διαστήματα σε απομόνωση, με δυσκολίες να συναντηθούν με τους δικηγόρους τους, χωρίς να δίνεται βίζα στις οικογένειές τους να τους επισκεφτούν. Κι όλα αυτά επειδή είχαν διεισδύσει σε αντικουβανικές, αντεπαναστατικές οργανώσεις που δρουν στις ΗΠΑ, χρηματοδοτούνται αδρά και οργανώνουν τρομοκρατικές ενέργειες σε βάρος του κουβανικού λαού. Αυτές ακριβώς τις ενέργειες προσπάθησαν οι πέντε Κουβανοί να αποτρέψουν.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλάι του κουβανικού λαού, του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Κεφαλονιάς και του παγκόσμιου κινήματος αλληλεγγύης που αγωνίστηκαν για τη χωρίς όρους απελευθέρωσή τους. Υπογραμμίζοντας τα θερμά συναισθήματα αλληλεγγύης της εκπαιδευτικής κοινότητας και του λαού των νησιών μας με τον κουβανικό λαό, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η ΕΛΜΕ-ΚΙ θα συνεχίσει με συνέπεια τον αγώνα για την άρση του εγκληματικού οικονομικού αποκλεισμού της Κούβας από τις ΗΠΑ, για την ακύρωση της αντιδραστικής «Κοινής Θέσης» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το κλείσιμο της Βάσης με την αποχώρηση των ΗΠΑ από το κυρίαρχο έδαφος του Guantanamo, όπου μάλιστα διατηρούν στρατόπεδο συγκέντρωσης και βασανιστηρίων.
Συνεχίζουμε τον κοινό αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τις δομές και τους μηχανισμούς του, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις αιτίες που τους γεννούν, για να απαλλαγούν οι λαοί από την ιμπεριαλιστική κυριαρχία και να γίνουν πραγματικοί αφέντες του πλούτου που παράγουν στον τόπο τους.
Αργοστόλι 25 Δεκέμβρη 2014

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
 

Γεωργόπουλος Διονύσης

 

Βάρσος Δημήτρης

 

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις