Ένωση Γονέων Μαθητών Κεφαλονιάς: Συνεχίζουμε τον αγώνα!!!

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Στις 15.12.14 πραγματοποιήσαμε παράσταση στις αντιπροσωπείες των κομμάτων στη Βουλή μαζί με την ΕΛΜΕ (ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ), την ΑΣΓΜΕ (ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ), την ΟΛΜΕ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ), κεφαλονίτικα σωματεία (ΕΥΓΕΡΟΣ) και την ΟΚΙΣ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΩΝ & ΙΘΑΚΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ) για τα προβλήματα των σεισμόπληκτων μαθητών και των σχολείων.

Η γενική εικόνα που αποκομίσαμε από τις συναντήσεις αυτές είναι η ακόλουθη :

Από τα κόμματα της συγκυβέρνησης εμμονή στην πολιτική του υπουργείου Παιδείας «επάρκεια και όχι πληρότητα» για τα κενά των καθηγητών. Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να ασκήσουν πίεση μόνο για την κάλυψη των κενών σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαμε ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση με την περσινή χρονιά για το θέμα της ευνοϊκής ποσόστωσης για τους Κεφαλονίτες μαθητές στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Συγκεκριμένα μας υπενθύμισαν ότι θεωρούν άδικη για την υπόλοιπη Ελλάδα μια ευνοϊκή μεταχείριση των σεισμόπληκτων μαθητών, ειδικά φέτος που η κατάσταση «ομαλοποιείται».

Πιστεύουμε ότι , αμέσως μετά τις γιορτές, μέσα σ’ ένα περιβάλλον που θα εντείνεται ο αποπροσανατολισμός και η εκλογολογία, πρέπει να ξαναφέρουμε στην επικαιρότητα, με νέες κινητοποιήσεις τα θέματα που διεκδικούμε :

  • Κατάργηση του Νέου σχολείου και της Τράπεζας θεμάτων
  • Διορισμός μόνιμων εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά των σχολείων

του νομού

  • Ουσιαστικός αντισεισμικός έλεγχος των σχολείων και ξεκίνημα της ανέγερσης των

πέντε σχολικών συγκροτημάτων που έχουν αποφασιστεί

  • Συνέχιση του μέτρου της ποσόστωσης 0,5% για τους σεισμόπληκτους μαθητές της φετινής Β΄και Γ΄Λυκείου.

Αργοστόλι, 20.12.14

Για το ΔΣ της ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

    Ο πρόεδρος                                                Η γραμματέας

Σπυράτος Γιώργος                                          Φραγκιά Χαρά

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις