Απάντηση στον βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ κύριο Απόστολο Αλεξόπουλο

Τη Δευτέρα 15/12/2014 όπως ανέφερε και ο ίδιος ο βουλευτής στην απάντησή του προς την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία φορέων και μαθητών από την Κεφαλονιά, με σκοπό την κατάθεση εκ μέρους τους, ψηφισμάτων που αφορούσαν στην επίλυση προβλημάτων σε θέματα εκπαίδευσης που κλονίζουν ακόμα το νησί μας και τους κατοίκους του.
Στην απάντησή του αυτή υποστήριξε ότι τα όσα έγραψε η ΕΛΜΕ ΚΙ στο δελτίο τύπου της σχετικά με το αίτημα της ποσόστωσης και την στάση του δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Ως παρόντες στην παραπάνω συνάντηση αισθανόμαστε την ανάγκη να επικυρώσουμε όσα ανέφερε στην ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ ΚΙ, καθώς εκ μέρους του κυρίου Αλεξόπουλου ειπώθηκε ότι: «Διαφωνήσαμε πέρυσι, πόσο μάλλον φέτος που η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί».
Ακόμα, να υπενθυμίσουμε ότι οι λόγοι για τους οποίους ζητήσαμε το παραπάνω μέτρο, δεν ήταν μόνο τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά δημόσια σχολεία της Ελλάδας αλλά και η γενικότερη κατάσταση που έχει να αντιμετωπίσει ένας μαθητής της Κεφαλονιάς δέκα μήνες μετά τους σεισμούς του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου αφού τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε, ενώ αντιθέτως τα προβλήματα έχουν οξυνθεί.
Με όλο τον σεβασμό, τον ευχαριστούμε που έστω και τώρα εκείνος προσωπικά αλλά και η παράταξή του δείχνει κατανόηση για άλλη μια φορά απέναντι στα προβλήματά μας. Ζητάμε να επανεξεταστεί το θέμα του αντισταθμιστικού μέτρου για τους μαθητές της Κεφαλονιάς από τον ίδιο αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να το αντιμετωπίσει με συμπάθεια καθώς το αίτημα είναι κάτι παραπάνω από δίκαιο. Καμία κακή διάθεση δεν υπήρξε σε όσα η ΕΛΜΕ ΚΙ ανακοίνωσε, ούτε και σε όσα υποστηρίζουμε τώρα εμείς .

Μαρούλης Αλέξανδρος , Παπαδάτος Βασίλειος
Από το Δεκαπενταμελές του Γενικού Λυκείου Ληξουρίου

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις