Επιτροπή Αγώνα Αναπληρωτών: Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ

Επιτροπή Αγώνα Αναπληρωτών –
Ελαστικά Εργαζόμενων και νέων εκπαιδευτικών

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ Αργοστολίου πραγματοποίησε η Επιτροπή Αγώνα Αναπληρωτών – ελαστικά εργαζόμενων και νέων εκπαιδευτικών. Από κοινού με το Εργατικό Κέντρο και την τοπική ΕΛΜΕ απαίτησαν να παρθούν μέτρα για να σταματήσει το αίσχος της ανασφάλιστης εργασίας αρκετών εκπαιδευτικών, που παρότι εργάζονται δεν διαθέτουν ακόμη τον απαραίτητο κατ’ έτος αριθμό ενσήμων.

Απαίτησαν μέτρα για να μπορούν στην πράξη να έχουν οι ελαστικά εργαζόμενοι και νέοι εκπαιδευτικοί το δικαίωμα σε δημόσια δωρεάν υγεία και φαρμακευτική κάλυψη αλλά και στις αναρρωτικές άδειες.

Τέλος, αναφέρθηκαν σε ένα σύνολο μέτρων για επαναφορά των απωλειών και στο λεγόμενο μη μισθολογικό κόστος (κυρίως για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό) που πρέπει να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία. Η μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα είναι βασικός στόχος του πλαισίου της Επιτροπής.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί, φέρνοντας στο επίκεντρο τα πραγματικά προβλήματα των εκπαιδευτικών κόντρα στην πολιτική της ΕΕ και των μονοπωλίων, κόντρα στους φόβους και στις αυταπάτες.
Αργοστόλι 18/12/2014

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις